The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Robyn

Specialisten review Apple Watch SE

Met Apple Watch SE maakte Apple hun smartwatch beschikbaar voor een groter publiek. Het horloge is namelijk een betaalbaarder model dan Apple Watch Series 6, maar heeft wel de belangrijkste functies van Apple Watch, zoals valdetectie. Ook is Apple Watch SE een stuk sneller dan zijn voorganger Series 3, dankzij de S5 chip. Ik heb het horloge getest en vertel je alles over Apple Watch SE.

Apple Watch SE 40mm Space Gray Aluminium Zwarte Sportband

Optische hartslagsensor | Meet afstand, calorie verbranding, hartslag, snelheid, stappen, trappen en zwemslagen | 32 GB opslag
299,-
tijdelijk uitverkocht
  • De geïntegreerde hartslagsensor meet je hartslag via je pols.
  • Dankzij de gps sensor toont de smartwatch je snelheid, afgelegde afstand en route.
  • De smartwatch is waterdicht dus je draagt hem ook tijdens het zwemmen.
  • Om Apple Watch te installeren heb je Apple iPhone nodig. Daarna gebruik je verschillende functies ook zonder iPhone in de buurt.
  • Als je het horloge wil opladen via het stopcontact, gebruik je de thuislader van je smartphone of bestel er een thuislader bij.

Eerste indruk van Apple Watch SE

Eerste indruk Apple Watch SE

Zodra ik Apple Watch binnen heb, maak ik de verpakking open. Het valt me direct op dat er alleen een oplaadkabel en geen stekkerblokje in de verpakking zit. Gelukkig heb ik er nog een van mijn iPhone die ik kan gebruiken om Apple Watch SE op te laden. De horlogekast ziet er aan de voorkant hetzelfde uit als Apple Watch Series 6, maar mist aan de achterkant een grote sensor voor ECG hartfilmpjes.

Groter scherm, maar geen always-on

Apple Watch SE valdetectie

Het scherm van Apple Watch SE is 30 procent groter dan dat van Apple Watch Series 3. Er zit een minder dikke zwarte rand om het scherm, waardoor ik al m'n berichten gemakkelijk aflees. In tegenstelling tot Apple Watch Series 6 heeft Apple Watch SE geen always-on scherm. In plaats daarvan wordt het scherm helemaal zwart als je het horloge niet gebruikt. Om even snel de tijd of je berichten te zien, moet jij je pols optillen.

Valdetectie geeft me veilig gevoel

Apple Watch SE valdetectie

Als ik 's ochtends te snel opsta, word ik soms heel duizelig. Als ik niet op tijd ga zitten, val ik flauw. Dankzij valdetectie op Apple Watch SE hoef ik me geen zorgen te maken als ik val. Zodra het horloge een val detecteert, krijg ik een melding met 2 opties: "alles goed" of "bel de hulpdiensten". Als ik niet binnen 1 minuut reageer, of Apple Watch geen beweging detecteert, belt het horloge automatisch de hulpdiensten voor me. Ook krijgen mijn belangrijkste contacten een berichtje dat ik gevallen ben.

Altijd op de hoogte met always-on hoogtemeter

Apple Watch SE hoogtemeter

Nieuw op Apple Watch is de always-on hoogtemeter. Met deze functie zie je altijd hoe hoog je bent geklommen. Als ik thuiswerk heb ik misschien niet zo veel aan de functie. Maar als ik op vakantie ben in een bergachtig gebied, zie ik tijdens het hiken precies hoe hoog ik geklommen ben en hoe snel ik weer afdaal. Zeker op heel hoge bergen waar de lucht ijl is, is het goed om dit in de gaten te houden. Zo voorkom je dat je op de berg flauwvalt door zuurstoftekort.

Veel opslagcapaciteit, sneller dan Series 3

Apple Watch SE sneller dan Series 3

Apple Watch SE heeft in vergelijking met Apple Watch Series 3 een grote sprong vooruit gemaakt. Het horloge heeft namelijk 32 GB opslagcapaciteit, in plaats van 8 GB. Ik heb dus genoeg ruimte om al mijn apps te downloaden en nieuwe uit te proberen. Ook sla ik al m'n Apple Music afspeellijsten gemakkelijk op. Schakelen tussen apps gaat sneller dankzij de S5 chip. Binnen de kortste keren zijn mijn apps geladen.

Conclusie

Optische hartslagsensor | Meet afstand, calorie verbranding, hartslag, snelheid, stappen, trappen en zwemslagen | 32 GB opslag
299,-
tijdelijk uitverkocht

Apple Watch is een goed instapmodel voor Apple iPhone gebruikers. Dankzij het grotere scherm en de nieuwe processor werkt de smartwatch sneller en gemakkelijker dan Series 3. Met valdetectie voel ik me veiliger als ik alleen ben, want de hulpdiensten zijn zo ingeschakeld als het nodig is. Ook passen al m'n apps op het 32 GB opslagcapaciteit. Dat Apple Watch SE geen always-on scherm heeft, vind ik wel een gemis. Ik zie nu niet altijd hoe laat het is, maar moet daar eerst m'n pols voor optillen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.236 beoordelingen