The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Dewy

Hoe werkt valdetectie op Apple Watch Series 4?

Apple Watch Series 4 heeft een nieuwe functie die wel heel veilig is: valdetectie. Maak ik een flinke smakkerd terwijl ik Apple Watch om mijn pols heb? Apple Watch herkent mijn val en geeft me een waarschuwing met 2 opties: 'ik ben OK' of 'ik wil de hulpdiensten inschakelen'. Ik vertel je hoe deze functie precies werkt.

Hoe werkt valdetectie?

Valdetectie Appel Watch Series 4

Maak ik een harde val terwijl ik mijn Apple Watch draag? Dan detecteert het horloge mijn val. Ik voel een tikje om mijn pols en er verschijnt een waarschuwing. Ik heb nu 2 opties. De eerste optie is om verbinding te maken met de hulpdiensten. Gaat alles oké? Dan sluit ik de melding door te tikken op Alles goed.

Handmatig doorschakelen

Handmatig contact opnemen

Zodra ik val, ontvang ik dus een waarschuwing op Apple Watch. Reageer ik niet direct maar detecteert Apple Watch dat ik beweeg? Dan neemt hij niet direct contact op met de hulpdiensten. Apple Watch geeft me dan dus de tijd om zelf te reageren op de waarschuwing.

Automatisch doorschakelen

Ben ik gevallen en beweeg ik langer dan 1 minuut niet? Dan plaatst Apple Watch de noodoproep automatisch. Na 1 minuut begint de aftelperiode van 15 seconden. Terwijl Apple Watch om mijn pols tikt, klinkt er een alarmsignaal. Dit signaal wordt steeds harder, zodat mensen in mijn omgeving het alarm ook horen. Wil ik de hulpdiensten niet bellen? Dan druk ik alsnog op annuleer. Als de 15 seconden voorbij zijn, schakelt Apple Watch automatisch door naar de hulpdiensten.

Wat gebeurt na de noodoproep?

Hulpdiensten bellen op Apple Watch

Wanneer Apple Watch verbinding maakt met de hulpdiensten, speelt Apple Watch een audiobericht af. Hierin vertelt Apple Watch me dat er een harde val is gedetecteerd. Mijn locatie wordt nu doorgegeven. Het audiobericht begint heel luid, maar daarna wordt het volume zachter. Zo kan iemand die me helpt eventueel rustig met de hulpverleners spreken. Het bericht blijft afspelen tot ik tik op Stop opgenomen bericht of wanneer het gesprek wordt beëindigd. Draagdetectie moet overigens ingeschakeld zijn om de watch automatisch met hulpdiensten te laten bellen.

  1. Ik open de Instellingen app op Apple Watch.
  2. Ik tik op Toegangscode en ik controleer of Draagdetectie is ingeschakeld.

Valdetectie in- of uitschakelen

Valdetectie in- of uitschakelen

Apple Watch kan helaas niet alle vallen detecteren. Hoe actiever ik ben, hoe groter de kans dat hij valdetectie activeert omdat mijn intensieve bewegingen op een val kunnen lijken. Zo schakel ik valdetectie uit (of in).

  1. Op de Watch app op iPhone ga ik naar het tabblad Mijn Watch.
  2. Ik tik op SOS noodmelding.
  3. Hier schakel ik valdetectie uit of in.

Zien hoe je valdetectie activeert?

Wil je liever zien hoe valdetectie werkt op Apple Watch? Dat kan! In deze video laat onze vlogger Jasper zien hoe je valdetectie activeert op je Apple Watch.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 34.413 beoordelingen