The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Robyn

Hoe verbind je jouw Apple Watch met je iPhone?

De postbode is net geweest en eindelijk heb jij je Apple Watch binnen. Yes! Je gaat op de bank zitten en ziet dat de smartwatch al opgeladen is. Dat scheelt. Maar hoe koppel je het horloge aan jouw iPhone? In dit artikel nemen we je mee in onze bevindingen, zodat jij precies weet welke stappen je moet zetten.

Aan de slag met Apple Watch verbinden met iPhone

Jouw Apple Watch koppel je gemakkelijk aan je iPhone. Doorloop daarvoor de volgende stappen:

  • Stap 1. Laad je Apple Watch op
  • Stap 2. Verbind Apple Watch
  • Stap 3. Configureer Apple Watch en stel een wachtwoord in
  • Stap 4. Installeer apps op Apple Watch

Stap 1: Eerst nog even extra opladen

Apple Watch opladen

Allereerst zorg ik dat mijn iPhone verbonden is met internet en Bluetooth. Apple Watch komt opgeladen uit de doos, maar aangezien ik een echte controlfreak ben, leg ik hem nog even op de lader. Niets is immers zo vervelend als een smartwatch of telefoon die halverwege het koppelen uitvalt. Door op de ronde knop aan de rechterzijde te drukken zet ik het horloge aan. Wacht even met loslaten totdat het Apple logo op het scherm verschijnt. Als mijn Apple Watch helemaal opgeladen is, haal ik hem van de lader.

Stap 2: Apple Watch verbinden

Apple Watch verbinden

Ik open de app van Apple Watch op mijn iPhone. Deze hoef ik niet te installeren, want de app staat automatisch op mijn telefoon. Op de smartwatch verschijnt een lijst met talen. Via het touchscreen druk ik op 'Nederlands'. Door op 'Start' te klikken, zie je een animatie op Apple Watch verschijnen. Op de iPhone opent een camera met een vierkante zoeker. Ik zorg dat ik het scherm van mijn Apple Watch in de zoeker gecentreerd krijg. Vervolgens verschijnt de volgende melding: "Uw Apple Watch is gekoppeld."

Stap 3: Configuratie en wachtwoord

Apple Watch configureren

Nu ga ik mijn Apple Watch configureren en beveiligen. De melding 'Gebruik je iPhone om deze Apple Watch te configureren' verschijnt in beeld. Tik op 'Ga door'. Verschijnt deze melding niet? Open dan de Apple Watch-app op iPhone en klik op 'Start koppeling'. Allereerst geef ik aan dat mijn Apple Watch nieuw is. Vervolgens selecteer ik om welke pols ik de smartwatch wil dragen. Apple heeft aan linkshandigen gedacht en laat het scherm zo de juiste kant op draaien. Lees de algemene voorwaarden even door en klik op 'Akkoord'. Wil je dat je gegevens niet te zien zijn door anderen als je je Apple Watch niet om hebt? Stel dan een wachtwoord in door op 'Maak een code aan' te drukken. Handig voor nieuwsgierige huisgenoten.

Stap 4: Apps op een Apple Watch

Apple Watch apps

Tijd voor het leukste deel: de apps op mijn Apple Watch installeren. De smartwatch geeft twee opties: 'Installeer alles' of 'Kies later'. Misschien heb je de neiging alle vette apps direct te installeren, maar je Apple Watch heeft dan veel tijd nodig om te synchroniseren. Beter is om op 'Kies later' te drukken. Je krijgt dan wel meteen de standaard apps zoals mail en iMessage op je Apple Watch. Later kun je dan besluiten welke gave apps, zoals fitnisstracker of die ene app van je favoriete winkel, je verder wilt installeren. Voor nu kan de installatie beginnen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 16.822 beoordelingen