The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Charlotte

Specialisten review De’Longhi PrimaDonna Soul

De veelzijdige De’Longhi PrimaDonna Soul biedt een scala van mogelijkheden aan koffiespecialiteiten. Je kiest uit 21 recepten, die je zelf ook nog eens gemakkelijk aanpast. Via het touchscreen display en de Coffee Link-app bereid je de verschillende koffies en sla je recepten op in je gebruikersprofiel. Schakel de Bean Adapt Technology in en de machine maalt jouw koffiebonen het best en lekkerst fijn. Je leest hieronder mijn ervaring.

Product card

3 jaar garantie + workshop cadeau
Schoonmaakindicator | Gemiddeld werk aan onderhoud
1.299,-
op voorraad
  • De machine is erg gebruiksvriendelijk, dankzij het touchscreen kleurendisplay en de Coffee Link-app.
  • Dankzij de Bean Adapt Technology pas je de maalgraad, infusie en de hoeveelheid koffie aan voor de smakelijkste koffiespecialiteit.
  • Je kiest uit 21 koffiespecialiteiten, zo zit er wel voor iedereen iets lekkers bij.
  • Het is een massief koffiezetapparaat en neemt hierdoor best een groot deel van het keukenblad in.
  • Vergeet niet altijd een kopje of schaaltje bij de hand te hebben voor de reiniging van de machine en stoompijp.

Eerste indruk van de De’Longhi PrimaDonna Soul

Ik pak de grote, zware doos met smart uit en zet de massieve machine op het aanrecht. Naast de machine pak ik het melkreservoir, een koffiekan en een doosje met onderhoudsspullen uit. Tijd om het apparaat aan te zetten. Het display toont via een filmpje hoe ik de machine moet gebruiken. Laat ik daar maar eens mee beginnen!

Gebruiksvriendelijke machine

Je bedient de machine op verschillende manieren, via het touchscreen kleurendisplay en via de Coffee Link-app. Op het display staan de specialiteiten naast elkaar die je met één handeling zet. Het scherm loopt het koffiezet proces met jou door en geeft aan wat ‘ie op dat moment doet en wanneer jij een handeling moet verrichten. De app is erg prettig om te gebruiken. Hierop schakel je de machine in en bedien je de gehele machine vanaf een afstand.

Een koffiespecialiteit bereiden en proeven

Zonder mijn koffie aan te passen of een functie te activeren, zet ik mijn eerste kopje koffie. Het geluid van de gemalen bonen vult de keuken, maar dat stoort mij niet. Wanneer ik een melkspecialiteit wil maken, vul ik het melkreservoir dat ik simpelweg in de machine klik. De melk stroomt via het stoompijpje in mijn mok en heeft een dikke, maar zachte structuur. Nadat ik het melkreservoir heb gebruikt, zet ik het melkreservoir met het overgebleven laagje melk in de koelkast.

De koffiekeuze is reuze

Ik denk dat je niet snel uitgekeken bent op deze koffiespecialiteiten, aangezien je tussen 21 verschillende voorgeprogrammeerde recepten kiest. Ik ben fan van melkspecialiteiten, maar mijn huisgenoot drinkt het liefst haar koffie zo zwart mogelijk. Zo is er voor ieder wat wils, zeker als je de koffie naar wens aanpast. Daarnaast pas je zelf de hoeveelheid koffie, melk en het aroma aan bij alle specialiteiten. Als kers op de taart sla je je recepten op in je eigen profiel.

Bean Adapt Technology voor de beste koffiemaling

Ik vroeg mij sterk af wat de Bean Adapt Technology inhield, maar nu ik er vanaf weet, ben ik reuze enthousiast. Met deze functie stel je namelijk aan de hand van jouw koffiebonen de maalgraad, hoeveelheid koffie en de infusie in. Zo komen jouw koffiebonen het best tot hun recht én dat proef je ook. Ik heb koffies zonder en met deze instelling gedronken. Je proeft duidelijk verschil, want je koffie smaakt een stuk lekkerder. Via de app kies je de koffieblend die jij hebt aangeschaft, waarna de kleur bonen en daarna sla je deze koffie op.

Onderhoudsvriendelijk door melding en vaatwasbestendige onderdelen

Nadat je een melkspecialiteit zet, reinigt de stoompijp zichzelf. Zo hoef je alleen het melkreservoir op ‘clean’ te zetten en er een bakje onder te doen. Zodra je de machine aan- en uitzet, heb je altijd een kopje of schaaltje nodig, aangezien het apparaat zichzelf meteen schoonspoelt. De machine bestaat uit uitneembare onderdelen die ook nog eens vaatwasmachinebestendig zijn. Zo maak je een hoop onderdelen simpelweg in de vaatwasser schoon. Daarnaast vind je gereedschap zoals een ontkalker, waterfilter en borsteltje in de doos voor verdere onderhoud.

Conclusie

Als je een gebruiks- en onderhoudsvriendelijke machine in huis wil halen, dan is de De’Longhi PrimaDonna zeker geschikt voor jou. De bediening via het display en de app zijn gemakkelijk en zijn ook erg leuk om nieuwe functies te ontdekken. Zo blijft de machine je weer verbazen wat ‘ie allemaal in huis heeft, zoals de Bean Adapt Technology. Stel jouw soort koffiebonen in de app, dan ben je ervan verzekerd dat ze op de juiste maalgraad gemalen worden.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.570 beoordelingen