View Coolblue in English? |

Advies over koffiezetapparaten

Koffie is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, maar geen kopje koffie is hetzelfde. Zo zijn er verschillende machines, koffiesoorten en bonenmalingen verkrijgbaar, maar ook de zetmethoden lopen uiteen. Om je wegwijs te maken in de koffiewereld nemen onze koffiespecialisten je graag mee op een ontdekkingsreis door advies en achtergrondinformatie.

Koffiezetapparaat kiezen

Koffiezetapparaat kiezen

Het aanbod aan verschillende koffiezetapparaten is heel groot. De verschillen lijken echter zo klein, dat het heel lastig is om een goede keuze te maken. Toch zijn het de details die het onderscheid maken, waardoor je toch kunt eindigen met het beste koffiezetapparaat voor jou.

Volautomatische espressomachines

Volautomatische espressomachines

Volautomatische espressomachines zijn gebouwd om met 1 druk op de knop een kopje koffie te zetten. Hoe dit kopje koffie smaakt, ligt echter in jouw handen. Je kunt het apparaat op jouw smaak en gebruik aanpassen. Dit en andere eigenschappen maken dit koffieapparaat veelzijdiger dan de naam ‘volautomatisch’ doet vermoeden.

Pistonmachines

Bij de naam pistonmachine denk je al snel aan een barista die in een charmant koffiehuis een ambachtelijk kopje koffie produceert. Maar je hoeft geen gediplomeerd barista te zijn om met deze koffieapparaten om te kunnen gaan. Toch is het goed om naar de verschillende eigenschappen te kijken om te beoordelen welke machine aansluit op jouw wensen.

Wat kost een kopje koffie eigenlijk?

wat kost een kopje koffie

Wanneer prijs een belangrijke afweging is in jouw keuze voor een koffieapparaat, dan moet je niet alleen naar de prijs van het apparaat zelf kijken. Elk kopje koffie dat je zet kost ook geld. Maar welke manier van koffie zetten is nu het voordeligst? En weegt dit op tegen jouw voorkeur in smaak?

Melk opschuimen doe je zo

Melk opschuimen doe je zo

De kwaliteit van de laag melkschuim is enorm belangrijk voor cappuccino liefhebbers. Er zijn verschillende manieren om het melk voor dit kopje koffie op te schuimen. Elke manier vergt zo zijn handigheden en heeft zijn eigen uitdagingen.

Zo onderhoud ik mijn koffiemachine

Koffiemachine onderhouden

Door je koffiemachine goed te onderhouden, verleng je de levensduur van het apparaat. Zeker niet onbelangrijk dus. Voor een volautomatische espressomachine en pistonmachine voer je meer onderhoud uit dan voor een Nespresso of Senseo apparaat.

Koffiezetapparaat kiezen

koffiemachine kiezen

Ben jij toe aan een nieuwe koffiemachine, maar weet je nog niet precies watvoor één? Dan leggen we graag de verschillen uit tussen de soorten koffiemachines. Zo weet jij welke het meest geschikt is voor jou.

Advies over koffiemachines

Wil jij meer advies over een specifiek type koffiemachine? Dan vertellen we je alles wat je moet weten over de koffiemachines die wij aanbieden.

Koffiemachines vergelijken

Sommige koffiemachines lijken erg op elkaar. Toch zitten er vaak verschillen in de specificaties van de producten. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de manier waarop je de machine bedient, of het soort koffie dat je ermee zet.