The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Charlotte

Welke Dolce Gusto past bij jou?

Met ieder Dolce Gusto apparaat zet je diverse koffie- en melkspecialiteiten. Je maakt ook koude dranken, zoals ijskoffie en ijsthee. Toch verschillen de Dolce Gusto machines van elkaar. Zo zien ze er niet alleen aan de buitenkant allemaal anders uit, ze hebben ook verschillende functies. In dit artikel vergelijken we alle Dolce Gusto machines met elkaar, zodat jij er gemakkelijk een kiest die bij je past.

Vergelijking Dolce Gusto modellen

Piccolo XS Mini Me Infinissima Lumio Genio S Basic Genio S Plus
Automatische stop na bereiding Nee Ja Nee Ja Ja Ja
Touchbediening Nee Nee Nee Ja Ja Ja
Inhoud waterreservoir 0,8 liter 0,8 liter 1,3 liter 1 liter 0,8 liter 0,8 liter
Melding ontkalken Ja Nee Ja Ja Ja Ja
Extra grote koffie (XL functie) Nee Nee Nee Nee Ja Ja
Meer aroma (Espresso Boost) Nee Nee Nee Nee Nee Ja

Piccolo XS: extra compact formaat

De Piccolo XS heeft een extra compact formaat. Zo zet je 'm ook op een klein keukenblad, zonder dat het aanrecht meteen vol staat. Het koffiezetten gaat hier handmatig, de machine stopt dus niet automatisch na de bereiding. Je moet de schakelaar zelf weer terugzetten wanneer je kopje gevuld is. De bereidingsknop knippert wanneer je het apparaat moet ontkalken. Handig, want dan hoef je dit niet zelf in de gaten te houden.

Mini Me: automatische stop na bereiding

De Mini Me werkt volledig automatisch en stopt vanzelf wanneer jouw lungo of cappuccino klaar is. Houd er wel rekening mee dat het waterreservoir van 0,8 liter vrij snel leeg is. Na het zetten van zo'n 6 lungo's vul je het waterreservoir weer bij. Dat is ideaal voor 2 koffiedrinkers dus. Je houdt zelf bij wanneer het weer nodig is om jouw apparaat te ontkalken, want de machine geeft hier geen melding over.

Infinissima: groot waterreservoir

Woon je met meerdere koffiedrinkers samen? Dan is de Infinissima een goede keuze. Dit Dolce Gusto apparaat heeft met een inhoud van 1,3 liter het grootste waterreservoir. Hiermee zet je ruim 8 lungo's voordat je het reservoir weer bijvult. Het koffiezetapparaat geeft het vanzelf aan als 'ie toe is aan een ontkalkingsbeurt. De Infinissima heeft een handmatige bediening waarbij je zelf de hendel weer terug moet zetten wanneer je kopje bijna vol is.

Lumio: veel gebruiksgemak

Vergeleken met de andere Dolce Gusto machines uit deze prijsklasse, beschikt de Lumio over veel gebruiksgemak. De machine heeft een touchbediening, stopt automatisch na het zetten van jouw koffie en geeft het aan wanneer het apparaat ontkalkt moet worden. Met het waterreservoir van 1 liter zet je 8 lungo's achter elkaar. Fijn, want zo heb jij zo min mogelijk werk aan deze koffiemachine en leun je lekker achterover om van jouw koffie te genieten.

Genio S: meer aroma

De Genio S modellen beschikken over 4 temperatuurstanden voor warme en koude dranken en over een XL functie. Zo bereid je een extra grote kop koffie van 300 milliliter. Met de Genio S Plus zet je koffies met de Espresso Boost Technologie. Dit is een functie die meer aroma uit een koffiecup haalt. De machine maakt de koffiecup eerst nat, voordat de bereiding begint. Op deze manier komen de smaken en aroma's beter vrij. De Genio S Touch bedien je via het intuïtieve kleurendisplay.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.695 beoordelingen