The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Iris

Nespresso Original versus Nespresso Vertuo

De Nespresso Original en Nespresso Vertuo verschillen qua design niet veel van elkaar. Toch zet je er andere koffiespecialiteiten mee, gebruik je andere koffiecups én wordt de koffie op een andere manier gezet. In dit artikel vertellen we wat precies de verschillen zijn tussen deze machines, zodat jij gemakkelijk bepaalt welke het meest voldoet aan jouw voorkeuren.

Nespresso Original versus Nespresso Vertuo

Nespresso Original Nespresso Vertuo
Koffiespecialiteiten Kleine kopjes koffie met gewone cremalaag Grote koppen met extra dikke cremalaag
Soorten cups Nespresso original cups (kleiner) Nespresso Vertuo cups (groter)
Bediening Kopgrootte kiezen Automatische cupherkenning
Zetsysteem Zetsysteem met pompdruk Zetsysteem met centrifuge

Verschillende koffiespecialiteiten

Nespresso Original: kleine kop koffie

Nespresso Original: kleine kop koffie

Houd je van een kleine, sterke kop koffie? Dan is de Nespresso original geschikt voor jou. Met de originele Nespresso machine zet je namelijk kleine kopjes koffie. Afhankelijk van het model koffiemachine, kies je uit een ristretto (22 ml), espresso (30 ml) en lungo (90 ml). Met een enkel model zet je ook een americano (150 ml).

Nespresso Vertuo: grote kop koffie

Nespresso Vertuo: grote kop koffie

Voor de liefhebber van een grote kop koffie is er de Nespresso Vertuo. Hiermee zet bijvoorbeeld een gran lungo (150 ml), een mug (230 ml) en een alto (414 ml). Dit betekent niet dat je helemaal geen klein kopje koffie zet, want je kiest ook voor een espresso (40 ml) of een dubbele espresso (80 ml). De koffies worden afgetopt met een extra dikke cremalaag.

Verschillende koffiecups

Nespresso original cups

Nespresso Original: originele cups (klein)

De originele Nespresso cups zijn van aluminium en zijn kleiner van formaat. Ze zijn precies afgestemd op de Nespresso Original machines. Je kiest uit veel verschillende koffiesmaken en op de verpakking staat aangegeven welke cup geschikt is voor welke kopgrootte. De koffiecups zijn gevuld met versgemalen koffie en zijn vervolgens luchtdicht afgesloten.

Nespresso vertuo cups

Nespresso Vertuo: vertuo cups (groot)

Je hebt speciale Vertuo cups nodig om koffie te zetten. Dit komt omdat het zetsysteem van een Nespresso Vertuo anders is dan dat van de Original. Deze koffiecups zijn wat groter, rond en bol en zijn er in diverse smaakvarianten. Net als de Original cups, bestaan de vertuo cups ook uit dezelfde kwaliteit versgemalen koffie en zijn de cups luchtdicht verpakt.

Verschillend zetsysteem

Nespresso pompdruk

Nespresso Original: kopgrootte kiezen

De koffiemachine bouwt druk op met de ingebouwde pomp. Hiermee wordt heet water door de koffiecup geperst en zet je een espresso of lungo met cremalaagje. Voordat je koffie zet, kies je de juiste cup uit voor een ristretto, espresso of lungo. Vervolgens druk je op de knop met de juiste kopgrootte, zodat de koffiemachine de juiste waterhoeveelheid gebruikt.

Nespreso vertuo centrifuge

Nespresso Vertuo: automatische cupherkenning

Tijdens het koffiezetten draait het hete water razendsnel rond in de koffiecup. Zo wordt er druk opgebouwd en ontstaat er een volle koffiesmaak én een extra dikke cremalaag. Iedere cup heeft een unieke barcode die de koffiemachine afleest zodra jij de cup in de machine doet. De koffiemachine selecteert op basis van deze barcode vanzelf de juiste kopgrootte. Hierdoor is er ook maar 1 knop op de machine die je hoeft in te drukken voor het zetten van verschillende koffiespecialiteiten.

Conclusie

Drink je het liefst kleine, sterke kopjes koffie zoals een espresso of lungo? Dan is de Nespresso Original geschikt voor jou. De Nespresso Vertuo is er voor die liefhebber van een grote bak koffie, want je kiest uit 5 grote koffies. In de Vertuo doe je andere koffiecups dan de gebruikelijke Nespresso Original cups. De vertuo cups zijn groter en hebben een unieke barcode. De koffiemachine selecteert op basis van deze barcode vanzelf de juiste kopgrootte. Bij de Nespresso Original druk je zelf de juiste knop hiervoor in.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.771 beoordelingen