The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Iris

Nespresso Original versus Nespresso Vertuo

Het grootste verschil tussen de Nespresso Original en Nespresso Vertuo zit ‘m in de soort koffiecups. Beide modellen beschikken over hun eigen soort capsules. Ook zet je op een andere manier koffie. Zo kies je bij de Original zelf de kopgrootte en herkent de Vertuo automatisch de juiste hoeveelheid koffie. In dit artikel vertellen we wat precies de verschillen zijn tussen deze machines, zodat jij gemakkelijk bepaalt welke machine het beste bij jou past.

Nespresso Original versus Nespresso Vertuo

Nespresso Original Nespresso Vertuo
Soorten cups Nespresso original cups (kleiner) Nespresso Vertuo cups (groter)
Zetsysteem Zetsysteem met pompdruk Zetsysteem met centrifuge
Bediening Kopgrootte kiezen Automatische cupherkenning
Koffiespecialiteiten Kleine kopjes koffie met gewone cremalaag Grote koppen met extra dikke cremalaag

Verschillende koffiecups

Nespresso original cups

Nespresso Original: originele cups (klein)

De originele Nespresso cups zijn gemaakt van aluminium en zijn kleiner van formaat. Ze zijn precies afgestemd op de Nespresso Original machines. Je kiest uit veel verschillende koffiesmaken en op de verpakking staat aangegeven welke cup geschikt is voor welke kopgrootte. De koffiecups zijn gevuld met versgemalen koffie en zijn vervolgens luchtdicht afgesloten.

Nespresso vertuo cups

Nespresso Vertuo: vertuo cups (groot)

Om koffie met een Vertuo te zetten, heb je speciale cups nodig. Dit komt doordat het zetsysteem van een Nespresso Vertuo anders is dan dat van de Original. Deze koffiecups zijn wat groter, rond en bol en zijn er in diverse smaakvarianten. Net als de Original cups, bestaan de Vertuo cups ook uit dezelfde kwaliteit versgemalen koffie en zijn de cups luchtdicht verpakt.

Let op! De Vertuo cups zijn alleen bij Nespresso zelf te verkrijgen.

Verschillend zetsysteem

Nespresso pompdruk

Nespresso Original: kopgrootte kiezen

De koffiemachine bouwt druk op met de ingebouwde pomp. Hiermee wordt heet water door de koffiecup geperst en zet je een espresso of lungo met een cremalaagje. Voordat je een koffie zet, kies je de juiste cup uit voor een ristretto, espresso of lungo. Vervolgens druk je op de knop met de juiste kopgrootte, zodat de koffiemachine de juiste waterhoeveelheid gebruikt.

Nespreso vertuo centrifuge

Nespresso Vertuo: automatische cupherkenning

Tijdens het koffiezetten draait het hete water razendsnel rond in de koffiecup. Zo bouwt de Vertuo druk op en ontstaat er een volle koffiesmaak én een extra dikke cremalaag. Iedere cup heeft een unieke barcode die de koffiemachine afleest zodra jij de cup in de machine doet. De koffiemachine selecteert op basis van deze barcode vanzelf de juiste kopgrootte. Hierdoor is er ook maar één knop op de machine die je hoeft in te drukken voor het zetten van verschillende koffiespecialiteiten.

Verschillende koffiespecialiteiten

Nespresso Original: kleine kop koffie

Nespresso Original: kleine kop koffie

Houd je van een kleine, sterke kop koffie? Dan is de Nespresso Original geschikt voor jou. Met de originele Nespresso machine zet je namelijk kleine kopjes koffie. Afhankelijk van het model koffiemachine, kies je uit een ristretto (22 ml), espresso (30 ml) en lungo (90 ml). Met een enkel model zet je ook een americano (150 ml).

Nespresso Vertuo: grote kop koffie

Nespresso Vertuo: grote kop koffie

Voor de liefhebber van een grote kop koffie is er de Nespresso Vertuo. Hiermee zet je een alto (414 ml), een mug (230 ml), gran lungo (150 ml), dubbele espresso (80 ml) en een espresso (40 ml). Met de Nespresso Vertuo Next zet je zelfs een karaf van 535 milliliter. De koffies worden afgetopt met een extra dikke cremalaag.

Conclusie

Drink je het liefst kleine, sterke kopjes koffie zoals een espresso of lungo? Dan is de Nespresso Original geschikt voor jou. De Nespresso Vertuo is er voor die liefhebber van een grote bak koffie, want je kiest uit 5 grote koffies. In de Vertuo doe je andere koffiecups dan de gebruikelijke Nespresso Original cups. De vertuo cups zijn groter en hebben een unieke barcode. De koffiemachine selecteert op basis van deze barcode vanzelf de juiste kopgrootte. Bij de Nespresso Original druk je zelf de juiste knop hiervoor in.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.259 beoordelingen