The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Charlotte

Wat is een Nespresso Vertuo?

Met de Nespresso Vertuo zet je 5 verschillende kopgroottes, van een espresso tot een grote kop koffie van 414 milliliter. De Vertuo Next zet zelf als zesde kopgrootte een Karaf van 535 milliliter. Het apparaat herkent iedere koffiecup dankzij een unieke barcode en bereidt de koffie automatisch volgens het juiste recept. De Vertuo topt de koffie vervolgens af met een dikke, romige cremalaag. Wij leggen jou op deze pagina verder uit wat een Nespresso Vertuo uniek maakt.

Nespresso Vertuo

De Nespresso Vertuo is de opvolger van de Nespresso Original. Waar je bij een Original 2 verschillende koffies zet, bereidt de Vertuo 5 soorten koffiegroottes. Je zet met één druk op de knop een espresso (40 ml), dubbele espresso (80 ml), gran lungo (150 ml), mug (230 ml) en een alto (414 ml). De Vertuo Next voegt hier nog een karaf van 535 milliliter aan toe. Per kopgrootte gebruik je een andere cup voor de juiste verhoudingen. De Nespresso koffiemachine maakt de koffies af met een romige, zachte cremalaag.

Automatisch openen en sluiten

Automatisch openen en sluiten

Met één druk op de knop opent de Nespresso Vertuo automatisch. Zo leg je eenvoudig een capsule in de houder. Vervolgens sluit deze zelf en gaat de machine aan de slag met jouw koffie. Als de koffie klaar is, valt de gebruikte cup in de opvangbak.

Let op, de Nespresso Vertuo Next open je wel handmatig.

Barcodeherkenning bij iedere capsule

Barcodeherkenning bij iedere capsule

Op elke koffiecup zit een unieke barcode waarmee de machine de koffie met de juiste verhoudingen zet. Zo selecteert de Vertuo automatisch via de barcodescanner de juiste hoeveelheid water, temperatuur en de rotatiesnelheid van de capsule voor het gewenste resultaat. De cup draait vliegensvlug rond, waardoor er veel smaak vrijkomt.

Extractie door centrifuge

Extractie door centrifuge

Voor het zetten van een kopje vertuo koffie, maakt het apparaat gebruikt van de zogenaamde Centrifusion technologie. Hierbij wordt er heet water aan de cup toegevoegd en draait de cup vliegensvlug rond. De koffiearoma's komen zo extra goed naar voren en er ontstaat een dikke, romige cremalaag op de koffie. Juist voor grotere koffies werkt dit zetproces heel goed.

Verplaatsbaar waterreservoir en kophouder

Verplaatsbaar waterreservoir en kophouder

Het waterreservoir zit zo aan de Nespresso Vertuo vast, dat je ‘m kan schuiven naar welke kant je wilt. Hierdoor past het koffiezetapparaat gemakkelijker op elk keukenblok. Ook verplaats je de kophouder gemakkelijk voor een grote mok of een espresso kopje.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.259 beoordelingen