The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Charlotte

Specialisten review Sage Nespresso Creatista Pro

De Nespresso Creatista Pro staat niet alleen prachtig op het keukenblok, maar is ook erg gebruiksvriendelijk. Het touchscreen display loopt met jou het volledige koffieproces door. Je maakt met de Nespresso cups een heerlijke lungo en zodra je het melkkannetje vult, staat er binnen een handomdraai een melkspecialiteit voor je klaar. Ik was erg benieuwd of dit mooie apparaat ook nog eens heerlijke koffie zet. Hier lees je mijn ervaring.

Product card

100 koffiecups voor € 10,-
1,5 L waterreservoir | Automatische stoompijp | Instelbare dikte melkschuim | Instelbaar koffievolume | Display met draaiknop
699,-
op voorraad
  • Het touchscreen display is erg gebruiksvriendelijk, je scrolt zo door het keuzemenu heen.
  • Melk opschuimen gaat erg gemakkelijk door simpelweg het kannetje te vullen.
  • Het compacte formaat neemt weinig plek in op je aanrecht en ziet er ook nog eens mooi uit.
  • Na één aanraking zie je meteen vlekken op de machine, deze moet je goed schoonhouden.
  • Je schenkt zelf de melk in je kopje, om goed de verhoudingen te proeven moet je dit onder de knie krijgen.

Eerste indruk van de Sage Nespresso Creatista Pro

De tijd is aangebroken om mijn eerste Nespresso te testen. En wat voor één. De doos onthult al dat hier een mooi apparaat in zit en bestaat uit de machine, een melkkannetje en een proefpakket van Nespresso cups. Doordat de machine compact van formaat is, past ‘ie perfect op het keukenblok zonder veel ruimte in te nemen. Er zit één knop op het apparaat en het waterreservoir haal je gemakkelijk van de achterkant af. De melkkan plaats ik onder de stoompijp.

De machine in een handomdraai opstarten

Zodra de machine aangaat, stel je hem gelijk in. Het touchscreen display legt stapsgewijs uit wat je moet doen, zoals het waterreservoir vullen en de stoompijp een keer door laten lopen. Wanneer de machine klaar is voor gebruik, kies je tussen de 8 voorgeprogrammeerde koffies. Het proefpakket heeft genoeg cupjes voor lungo’s en espresso’s. Ik kies voor een espressocup en dan kies ik er een melkspecialiteit bij. Met mijn vinger veeg ik over het display en kies ik voor de café latte. Ik ben reuze benieuwd.

Gemakkelijk een melkspecialiteit maken

Ik vul de melkkan met verse, volle melk tussen het minimum en maximum streepje. In de tussentijd is mijn kopje voorverwarmd en doe ik de capsule in de machine. Het apparaat zet tegelijkertijd de koffie en schuimt de melk. Fijn, want zo zijn ze op bijna hetzelfde moment klaar. Ik haal het kopje onder de machine vandaan en pak de gevulde melkkan. De innerlijke barista in mij staat te popelen om de melkschuim in het kopje te schenken.

De zachte melkschuim testen

De melkschuim is niet al te dik en bevat nauwelijk tot geen bubbels. Toch tik ik met de melkkan even op het aanrecht om de oneffenheden eruit te halen en wals ik de melk (door ‘m rond te draaien). Nu is het tijd om in te schenken. Ik houd de tuit van de melkkan boven het kopje en breng deze hoe voller de kop wordt, dichterbij. Zo komt er nog een schuimlaag mee. De melkschuim is van goede kwaliteit en je ziet de verhoudingen tussen de koffie, melk en het schuim. Nu even proeven. Wat een zachte, romige caffè latte.

Gebruiksvriendelijk koffiezetapparaat

Zodra je het apparaat aandoet, is ‘ie vrijwel meteen klaar voor gebruik. Je bedient de machine met het touchscreen display. Rechtsboven op het display zit een knopje waarmee je het kopje voorverwarmt. Zodra je op de voorgeprogrammeerde koffies klikt, biedt de machine jou de functies aan waarmee je de koffiehoeveelheid en de temperatuur van je melkschuim aanpast. Linksboven vind je het menu met onderhoud en extra’s. Met het waterreservoir van 1,5 liter kan je een lange tijd vooruit, zonder deze bij te vullen. Na 12 gebruikte capsules leeg je de opvangbak.

Onderhoud

Na het zetten van de caffè latte, reinigt de stoompijp zichzelf meteen. Ik neem meteen de stoompijp af met een doek, zo zijn alle melkrestanten weg. Linksboven staat het onderhoudsmenu. Per kopje staat duidelijk omschreven hoeveel tijd en welke benodigdheden je daarvoor nodig hebt. Voor een grondige reiniging van de stoompijp ben je 10 minuten bezig. Voor de beste reiniging is dit wel handig om dagelijks even te doen.

Conclusie

Ik ben erg enthousiast over de Nespresso Sage Creatista Pro. De machine is een aanwinst in de keuken. Het programma maakt koffiezetten zo eenvoudig, een kind kan de was doen. Met de voorgeprogrammeerde koffies neem je in een handomdraai een slok van een caffé latte. De automatische stoompijp schuimt de melk zo op dat die precies past bij de gekozen warme drank. Je past eventueel de warmte van de melk of de hoeveelheid koffie aan. Zo maak je jouw koffie helemaal eigen. Houd wel het onderhoud bij, zo verdeel je deze klus het beste. Alle onderdelen in één keer reinigen kost veel tijd.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.573 beoordelingen