The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Iris

Hoe kies je een Nespresso Original machine?

Er zijn een aantal verschillen waar je rekening mee moet houden tijdens het kiezen van een Nespresso Original machine. Zo verschilt het per model welke koffiespecialiteiten je zet en hoe je een cappuccino maakt. De inhoud van het waterreservoir bepaalt hoeveel kopjes koffie je achter elkaar zet. Vind je het vervelend als jouw Nespresso apparaat veel lawaai maakt? Kies dan voor een stille Nespresso.

Nespresso Original machine kiezen

Nespresso machines

De Nespresso machines lijken qua design veel op elkaar. Toch zijn er een aantal punten waarop de machines van elkaar verschillen. Vraag jezelf het volgende af:

  • Welke koffiespecaliteiten wil je zetten?
  • Hoeveel kopjes koffie zet je per dag?
  • Hoe wil je cappuccino zetten?
  • Wil je een stille Nespresso machine?

Welke verschillende koffiespecialiteiten wil je zetten?

Nespresso koffie keuzes

Welke koffiespecialiteiten je zet, verschilt per Nespresso Original machine. Met ieder apparaat zet je een espresso of lungo, maar er zijn ook machines waar je een ristretto of een americano mee zet. Tot slot zijn er Nespresso machines waarmee je ook melkspecialiteiten zet met verse melk. De manier waarop je een cappuccino zet verschilt tussen de modellen.

Hoeveel koppen koffie zet je op een dag?

Nespresso met een groot waterreservoir

12 lungo's zetten zonder water bij te vullen

Willen er meerdere personen per dag lungo's zetten? Dan heb je een Nespresso met een groot waterreservoir nodig. Het waterreservoir hoef je dan niet telkens bij te vullen. Een waterreservoir tussen de 1,3 en 1,5 liter noemen wij groot.

Nespresso met een gemiddeld waterreservoir

9 lungo's zetten zonder water bij te vullen

Een gemiddeld waterreservoir van een Nespresso heeft een inhoud van 0,9 tot 1 liter. Hiermee kom je goed mee uit de voeten als je met 3- 4 personen 2 lungo's per dag drinkt. Je vult het waterreservoir dan elke dag met vers water.

Nespresso met een klein waterreservoir

5 lungo's zetten zonder water bij te vullen

Ben je alleen of met z'n tweeën en zijn jullie niet hele grote koffiedrinkers? Dan is een klein waterreservoir van 0,6 - 0,7 prima voor jou. Na het zetten van 5 lungo's vul je het waterreservoir weer bij met vers water.

Welke manier van cappuccino zetten heeft je voorkeur?

nespresso machine met melkreservoir

Melkreservoir: cappuccino met 1 druk op de knop

Met een melkreservoir gaat het zetten van een cappuccino het gemakkelijkst. Je hoeft namelijk alleen maar op de knop voor cappuccino te drukken, en het melkschuim komt meteen in je kopje terecht. Het melkreservoir koppel je los en bewaar je in de koelkast.

Automatische stoompijp: hoge kwaliteit melkschuim

De kwaliteit van het melkschuim is met de automatische stoompijp het best. Dit is het meest vergelijkbaar met een cappuccino die je bij een koffiebar bestelt. Je hoeft alleen maar een kannetje met melk onder de stoompijp te zetten en de stoompijp doet de rest. Hierna schenk je de melk zelf in je kopje.

Nespresso met melkopschuimer

Melkopschuimer: warm en koud opschuimen

De melkopschuimer is een los apparaat waarmee je de melk opschuimt en verwarmt. Maar het is ook mogelijk om er koud melkschuim mee te maken, bijvoorbeeld voor een ijskoffie. Je vult de beker met melk en drukt de knop in. Binnen enkele seconden giet je het melkschuim in je kopje.

Wil je graag een stille Nespresso machine?

Stille Nespresso machine

Er zit ook nog verschil in het geluid dat de Nespresso machines maken tijdens het zetten van koffie. Een luide Nespresso machine maakt veel geluid, dat tussen de 60 en 70 decibel ligt. Hierdoor maak je jouw partner misschien wakker in de ochtend en moet je het gesprek met je vriendin onderbreken. Van een stille Nespresso machine heb je geen last. Hierbij ligt het geluidsniveau dan ook een stuk lager, namelijk onder de 55 decibel.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.695 beoordelingen