The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Dorieke

Welk type Nespresso Original machine past bij jou?

Met alle Nespresso Original machines zet je lungo's en espresso's met een Nespresso koffiecup. Toch zijn er een hoop verschillende soorten verkrijgbaar. Zo heb je Nespresso machines gericht op melkspecialiteiten, een groot huishouden of juist een klein huishouden. In dit artikel nemen we de verschillende modellen met je door, zodat je de machine vindt die bij jou past.

Vergelijking Nespresso Original machines

Creatista Lattissima Citiz Essenza mini Inissia en Pixie
Koffiespecialiteiten Espresso, lungo, ristretto, melkspecialiteiten Espresso, lungo, ristretto, melkspecialiteiten Espresso, lungo Espresso, lungo Espresso, lungo
Melkopschuimmethode Automatische stoompijp Ingebouwd melkreservoir Verkrijgbaar met melkopschuimer Verkrijgbaar met melkopschuimer Geen
Instelmogelijkheden Koffievolume, koffiesterkte, melkvolume Koffievolume, melkvolume Koffievolume Koffievolume Koffievolume
Inhoud waterreservoir 1,5 liter tussen 0,9 en 1,3 liter 1 liter 0,6 liter 0,7 liter
Grootte opvangbak 10 cups Tussen de 8 en 15 cups 10 cups 6 cups 11 cups
Geluidsniveau Luid Stil tot normaal Normaal Normaal Luid

Creatista: hoge kwaliteit, gepersonaliseerde melkspecialiteiten

Nespresso Creatista

De Nespresso Creatista is de ideale machine voor de liefhebber van melkspecialiteiten. Dankzij de automatische stoompijp zet je melkschuim van hoge kwaliteit. Je kiest via het display jouw gewenste koffiespecialiteit. Vervolgens personaliseer je deze door het koffievolume, de koffiesterkte en het melkvolume in te stellen. Naast melkspecialiteiten kies je ook voor een espresso, lungo of ristretto. Dankzij het ruime waterreservoir zet je 12 lungo's achter elkaar, de opvangbak leeg je na 10 cups. De Creatista's zijn wel wat luid in vergelijking met andere Nespresso machines.

Lattissima: melkspecialiteiten met één druk op de knop

Nespresso Lattissima

Met de Lattissima zet je met één druk op de knop melkspecialiteiten, dankzij het melkreservoir. Daarbij zet je aan koffiespecialiteiten niet alleen een espresso of lungo, maar kies je ook voor een ristretto. De Lattissima is er in verschillende uitvoeringen met verschillende groottes. Zet je vaak voor meerdere mensen koffie achter elkaar? Kijk dan naar een model met een groot waterreservoir en een grote opvangbak. Qua geluid zijn deze modellen stil tot normaal.

Citiz: veel koffies achter elkaar

Nespresso Citiz

De Nespresso Citiz heeft een waterreservoir van 1 liter. Hiermee zet je 9 lungo's achter elkaar, zonder dat je het water bijvult. De opvangbak voor cups leeg je na het zetten van 10 kopjes koffie. Dankzij het grote reservoir en de grote opvangbak is deze machine geschikt voor een huishouden waarbij veel koffie achter elkaar wordt gezet. Geniet jij op z'n tijd van een cappuccino of latte macchiato? Kijk dan naar een Citiz model met melkreservoir. Het geluidsniveau van deze machines is normaal.

Essenza mini: voor in een kleine keuken

Nespresso Essenza mini

De Essenza mini is ideaal voor in een kleine keuken. Het model is namelijk extra smal en neemt daardoor weinig ruimte in beslag. Je hebt de Essenza mini in een rechthoekige vorm, zodat je 'm gemakkelijk in een hoek plaatst. Ook is er een model beschikbaar in driehoekige vorm. Door het kleine formaat moet je het waterreservoir wel na 5 lungo's bijvullen. De opvangbak voor cups zit na 6 kopjes vol. Het geluidsniveau van deze Nespresso machines is normaal.

Inissia: basismodel

Nespresso Inissia

Met een Inissia haal je een basis Nespresso machine in huis. Je zet een lungo of espresso met één druk op de knop. Het waterreservoir heeft een inhoud van 0,7 liter. Hiermee zet je 6 lungo's achter elkaar, zonder dat je het reservoir bijvult. De opvangbak voor cups leeg je na het zetten van 11 kopjes koffie. Het geluidsniveau is met 66 decibel wel erg hoog in vergelijking met andere Nespresso machines.

Pixie: basis model

Nespresso Pixie

De Pixie heeft dezelfde eigenschappen als de Inissia. Je zet dus met één druk op de knop een espresso of lungo. Het waterreservoir vul je na het zetten van 6 lungo's bij en de opvangbak voor cups zit vol na 11 kopjes koffie. Het geluidsniveau is vrij hoog in vergelijking met andere Nespresso machines. Qua design zitten er kleine verschillen tussen de modellen. Zo ziet de koffie uitloop er anders uit en is de behuizing verschillend.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.882 beoordelingen