The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Iris

Wat is de bouwkwaliteit van een pistonmachine?

De bouwkwaliteit van een pistonmachine zegt iets over de onderdelen die gebruikt zijn tijdens het maken van het apparaat én de kwaliteit van de gebruikte materialen. Hoe duurzamer de onderdelen zijn, hoe beter de bouwkwaliteit is. Voor iedere pistonmachine is de bouwkwaliteit bepaald op basis van de specificaties uit onderstaande tabel. Aan een pistonmachine met een topklasse bouwkwaliteit hangt een groter prijskaartje, maar je hebt er dan ook langer plezier van.

In het kort

Dubbel thermoblock Een thermoblock is sneller opgewarmd dan een boiler. Met een dubbel thermoblock zet je sneller meerdere cappuccino's achter elkaar.
Koperen binnenwerk Een koperen binnenwerk is goed bestand tegen kalkaanslag, minder gevoelig voor lekkages en is hierdoor duurzamer dan een binnenwerk van rvs.
Rvs behuizing Een rvs behuizing is meer solide en weegt zwaarder dan een behuizing van plastic. Hierdoor blijft de halfautomaat beter op je aanrecht staan wanneer je de filterdrager met enige kracht in de machine draait.
Antislip voetjes Net als een zware, rvs behuizing, zorgen antislip voetjes ervoor dat de machine op zijn plek blijft staan tijdens het koffie zetten.
Schoonmaakindicatie Je krijgt automatisch een melding wanneer de machine ontkalkt moet worden. Op deze manier ontkalk je de machine op tijd en voorkom je beschadiging van de leidingen.
Rvs of bronzen filterdrager Een massief bronzen of roestvrijstalen filterdrager geleidt de warmte goed tijdens het koffie zetten.

Topklasse bouwkwaliteit

Pistonmachine topklasse bouwkwaliteit

Een pistonmachine met een topklasse bouwkwaliteit beschikt over minimaal 70% van de specificaties uit bovenstaand schema. Het materiaal van de behuizing én van het binnenwerk is datgene waarin een topklasse pistonmachine zich onderscheidt van een middenklasse. Het binnenwerk bestaat uit een verwarmingselement en leidingen waar het hete water doorheen loopt zodra je een kop koffie zet. Een koperen binnenwerk is goed bestand tegen kalkaanslag, minder gevoelig voor lekkages en is hierdoor duurzamer dan een binnenwerk van rvs. Zo weet je dat de koffiemachine langer mee gaat.

Middenklasse bouwkwaliteit

Pistonmachine middenklasse bouwkwaliteit

Zodra een pistonmachine over minimaal 50% van de bouwkwaliteit specificaties beschikt, spreken we van een middenklasse bouwkwaliteit. Met een middenklasse pistonmachine zet je sneller een kop koffie dan met een basisklasse model. Het thermoblock, waarmee het water wordt opgewarmd, is namelijk sneller op temperatuur. Daarnaast is de filterdrager bij middenklasse modellen gemaakt van massief brons of roestvrijstaal. Dit geleidt de warmte heel goed tijdens het koffie zetten.

Basisklasse bouwkwaliteit

Pistonmachine basisklasse bouwkwaliteit

De onderdelen van een pistonmachine met basisklasse bouwkwaliteit zijn minder stevig en duurzaam, zowel van binnen als van buiten. Deze pistonmachines beschikken dan ook over minder dan 50% van de bouwkwaliteit specificaties. Het zetten van een kopje koffie duurt vaak wat langer, omdat de boiler er even over doet voordat ‘ie op temperatuur is. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat jouw kopje koffie niet lekker van smaak is. Wel kun je ervan uitgaan dat een pistonmachine met een basisklasse bouwkwaliteit minder lang mee gaat.

Iris
Artikel van:
Iris Koffiemachine specialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.428 beoordelingen