The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Charlotte

Hoe kies je een Sage pistonmachine?

Wanneer je voor een Sage pistonmachine kiest, ga je voor een kwalitatieve sterke halfautomaat. Zo blijft de zware, rvs behuizing met anti slip voetjes stevig op je aanrecht staan. Je zet 1 of 2 koffies tegelijkertijd. Zodra je voor een melkspecialiteit gaat, schuimt de stoompijp volledig automatisch zachte schuim op. Wij nemen de belangrijkste verschillen en overeenkomsten met je door.

Vergelijk de Sage pistonmachines

Bambino Plus Barista Express Barista Pro Dual Boiler Barista Touch Oracle Touch
Bonenmaler inbegrepen Nee Ja Ja Nee Ja Ja
Inhoud waterreservoir 1,9 l 2 l 2 l 2,5 2 l 2,5 l
Bouwkwaliteit Middenklasse Topklasse Topklasse Topklasse Topklasse Topklasse
Verwarmingssysteem Thermoblock Thermoblock Thermoblock Dubbele boiler Thermoblock Dubbele boiler
Handmatig vs automatisch Handmatig Handmatig Automatisch Handmatig Automatisch Automatisch

Handmatig vs automatisch

Sage pistonmachines zitten naarmate je verder in de uitvoeringen gaat, boordevol automatische snufjes. Van automatisch de koffie aanduwen tot je koffiespecialiteit met één druk op de knop maken. Maar wil jij juist alles zelf tot in de puntjes verzorgen? Laat Sage daar ook halfautomaten voor hebben ontwikkeld, zoals Sage the Bambino Plus. Waarbij je bij de Sage Barista Express zelf de maalgraad van de bonen uitkiest, de temperatuur aanpast en de kopgrootte bepaald. Zo kan je zelfs het gehele proces bijhouden op het lcd-scherm bij de Sage the Barista Pro.

De verschillende Sage modellen

Sage the Bambino Plus: compact formaat

Met de Sage the Bambino Plus haal je een compacte pistonmachine in huis. Binnen 3 seconden is de machine opgewarmd en maak je snel een kop koffie. Je zet 1 of 2 koppen tegelijkertijd en je bedient de machine eenvoudig met de handige knoppen. Wanneer je een melkspecialiteit zet, gebruik je de automatische stoompijp. Deze schuimt automatisch melk op zodra je het kannetje onder de pijp zet. Je stelt de melktemperatuur en -structuur in naar eigen smaak.

Let op: voor deze pistonmachine moet je wel zelf een bonenmaler aanschaffen.

Sage Barista Express: ingebouwde koffiemolen

De Sage Barista Express beschikt over een ingebouwde koffiemolen. Zo maalt de machine precies de juiste hoeveelheid verse koffie, rechtstreeks in de filterdrager. Met 18 maalinstellingen kies je de beste maalgraad bij alle soorten koffiebonen. Dankzij de rvs melkkan met temperatuurcontrole meet je direct de temperatuur tijdens het schuimen. Zodra het licht groen kleurt, is je melk op de ideale temperatuur.

Sage the Barista Pro: met lcd scherm

De Sage the Barista Pro is dankzij het ThermoJet verwarmingssysteem binnen 3 seconden opgewarmd. Met het lcd scherm met animaties volg je de voortgang van de maling en extractie. Dit model beschikt ook over een ingebouwde koffiemolen die de juiste hoeveelheid gemalen koffie voor een volle smaak levert. Dankzij de nauwkeurige PID temperatuurmeter verbrandt de koffie niet en heb je altijd een constante zettemperatuur.

Sage the Dual Boiler: met een dubbel verwarmingssysteem

De Sage the Dual Boiler beschikt over een dubbel boiler systeem. Je zet hiermee tegelijkertijd een espresso en je schuimt melk op. Hierdoor krijgt de koffie de juiste temperatuur voor een optimale koffiesmaak. Op het verlichte display houd je de temperatuur en resttijd in de gaten. Hierop kan je eenvoudig instellingen veranderen en zie je een shottimer tijdens de extractie. Bewaar je kopjes boven op de machine, zo blijft jouw koffie langer warm.

Let op: voor deze pistonmachine moet je wel zelf een bonenmaler aanschaffen.

Sage the Barista Touch: met touchscreen scherm

Op de Sage the Barista Touch selecteer je jouw koffie via het touchscreen scherm. Zo kies je uit een latte macchiato, flat white of een long black. Maak in deze 3 stappen jouw favoriete koffie: maling, bereiding en melk. Zo is het mogelijk om zelf de intensiteit, melktextuur en temperatuur aan te passen. Deze sla je vervolgens op onder 8 gepersonaliseerde dranken. De machine maalt de bonen automatisch en gebruikt precies genoeg koffie voor jouw gewenste koffiespecialiteit.

Sage the Oracle Touch: geheel automatisch

De Sage the Oracle Touch is de meest luxe uitvoering van alle Sage pistonmachine. Zo draait bij deze variant alles om automatisering. Dit maakt het zetten van de perfecte melkspecialiteit een fluitje van een cent. Selecteer een koffiespecialiteit op het touchscreen scherm en de machine doet de rest. Zo duwt (tampt) deze Sage machine zelfs je bonen en staat jouw verse koffie vliegensvlug voor je klaar. Sla vervolgens je eigen recept op onder de 8 gepersonaliseerde dranken.

Conclusie

Met een Sage pistonmachine zet je gegarandeerd de perfecte espresso met zacht microschuim. Stel jezelf eerst de vraag of je dit handmatig of automatisch wilt doen. Met de Sage the Bambino Plus, ga je geheel zelfstandig aan de slag. Naarmate je verder in de collectie gaat, worden de Sage koffiemachines meer automatisch. Zo beschikken de andere machines over een geïntegreerde bonenmaler. De Sage the Barista Pro heeft een lcd scherm en de Sage the Barista Touch en de luxere Sage the Oracle Touch beschikken over een touchscreen scherm.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.573 beoordelingen