The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Marijn

Specialisten review van de Samsung RS6HA8891SL Family Hub

Met de Samsung RS6HA8891SL Family Hub brengt Samsung de eerste koelkast met een touchscreen op de markt. Ik vraag mij af of het touchscreen en de overige functies de meerprijs waard zijn. Ik testte de Family Hub en ben overtuigd. Lees hier mijn bevindingen.

In het kort

Amerikaanse koelkast (178 cm hoog) | Energieklasse E (kost 70 - 90 euro p.j.) | Met water- en ijsdispenser
2.439,-
op voorraad
  • Het ingebouwde touchscreen is snel en biedt veel mogelijkheden.
  • Het is een koelkast, tablet en speaker in 1.
  • Ik weet altijd wat er in de koelkast ligt, dankzij de camera's in het koelgedeelte.
  • De Family Hub zoekt recepten op basis van wat er in de koelkast ligt.
  • Ik krijg meldingen op mijn telefoon als producten over de datum dreigen te gaan.
  • Voor het spiegelen van mijn tv heb ik een Samsung tv van na 2015 nodig.
  • Heeft geen vershoudlade voor het langer bewaren van vlees, vis of groente.

Eerste indruk

Family Hub Samsung

Als ik de Family Hub voor het eerst zie, valt mij op dat de koelkast een pronkstuk is. Dit komt vooral door het touchscreen. Een scherm in de koelkastdeur hebben we nooit eerder gezien, dus uniek is het zeker. Als ik naar de beschikbare apps kijk, ben ik van mening dat ze niet allemaal een toegevoegde waarde hebben. Zo lees ik liever het nieuws op mijn tablet aan de ontbijttafel, dan op de koelkast.

Opvallende en strakke vormgeving

Zijkant family hub

Het ingebouwde touchscreen is volledig verzonken in de rvs deur. Dit ziet er superstrak uit. Ook zijn er geen zichtbare schroefjes en zelfs de deurgrepen zijn verwerkt in de deur. Door het touchscreen in de rechter deur opent deze iets zwaarder dan de linker, maar dat was te verwachten. De dispenser is minimalistisch vormgegeven, want het tuitje zit verborgen in de koelkast zelf.

Ingebouwd touchscreen

Touchscreen family hub

Op voorhand was ik bang dat het touchscreen traag en overbodig zou zijn, maar niets is minder waar. De bediening spreekt voor zich en hij reageert snel op mijn aanraking. Het scherm zit iets boven het midden zodat elk familielid, groot en klein, hem gebruikt. Zelf ben ik met mijn 1.66 meter niet zo lang, dus kijk ik gemakkelijk naar het het scherm als ik dichtbij sta. Voor iemand die lang is, kijkt het minder comfortabel.

Muziek en entertainment

Family hub met muziek

Dankzij de vele apps is de Samsung Family hub meer dan alleen een koelkast. Ik speel muziek af via de Spotify app, maar kan ook kiezen uit de radio of muziek afspelen via mijn telefoon. Het is mogelijk om je Samsung tv te spiegelen op het touchscreen, zodat je geen moment van je favoriete programma mist tijdens het koken. Helaas heb je hier een Samsung tv van na 2015 voor nodig en die heb ik niet. Heb jij die wel? Dan is het absoluut een handige functie.

Voedsel management door camera in koelgedeelte

Voedselmanagement family hub

Door de camera in het koelgedeelte weet de Family Hub wat erin ligt. Als ik aangeef wanneer ik wat in de koelkast leg, stuurt hij een bericht als een product over datum dreigt te gaan. Handig, want zo gooi ik minder eten weg. Met de Recipe app zoek ik een gerecht met het product dat op moet en andere ingrediënten in de koelkast. Heel fijn is dat ik de benodigde ingrediënten gelijk naar het boodschappenlijstje op mijn telefoon stuur. Ook handig, als ik mij in de supermarkt afvraag of ik nog eieren heb, kijk ik via de app in de koelkast.

Planhulp voor families

Planhulp family  hub

Na het testen blijkt al snel dat de koelkast niet voor niets de Family Hub heet. Hij lijkt mij namelijk vooral handig voor gezinnen. Door de agenda van elk familielid te syncen met de agenda op de koelkast, is iedereen op de hoogte van elkaars plannen. Met de maaltijdplanner plan je maaltijden voor de rest van de week. Je krijgt nooit meer de vraag wat er vanavond op tafel staat. Door de ingrediënten gelijk op je boodschappenlijst te zetten, doe je in 1 keer alle weekboodschappen.

Langer verse producten

Langer verse producten in family hub

Samsung belooft 'ultieme versheid'. Gezien de vele extra's voor betere koeling geloof ik dat mijn boodschappen langer vers blijven. Of dat 'ultiem' is, is een tweede. De inverter motor zorgt voor een stabiele temperatuur en dankzij de 2 onafhankelijke koelsystemen is de luchtvochtigheid beter. Als de deur openstaat, houdt de metalen plaat de binnenruimte koel en de meerdere luchtgaten zorgen voor gelijkmatige koeling. Een minpunt: voor deze prijs had ik wel vershoudzones verwacht.

Conclusie

Wat mij betreft is de Samsung Family Hub een aanrader voor moderne gezinnen die een georganiseerd leven leiden of wíllen leiden. Eerlijk, er zijn te veel voordelen om ze allemaal te benoemen. Voor mij springen het bekijken van recepten op basis van de inhoud van je koelkast, muziek afspelen en buitenshuis in de koelkast kijken eruit. Ik ben minder enthousiast over het feit dat je een Samsung tv van na 2015 moet hebben om tv te kijken in de keuken.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 20.186 beoordelingen