The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lucas

Specialisten review van de Sennheiser Momentum 3.0

Het nieuwe vlaggenschip van Sennheiser verscheen in 2019 op de markt onder de naam Sennheiser Momentum 3.0 Wireless. De koptelefoon moet de strijd aan gaan met de koptelefoons in dezelfde prijsklasse als die van Sony en Bose. Weet Sennheiser met hun nieuwe paradepaardje indruk te maken? Je leest het in onze review.

Sennheiser Momentum 3.0

Over ear | 17 uur batterijduur | Noise cancelling
319,-
tijdelijk uitverkocht
  • Dankzij het bluetooth profiel aptX stream je draadloos muziek in hoge kwaliteit.
  • Je bepaalt zelf de sterkte van de noise cancelling.
  • Zet via NFC snel een bluetooth verbinding op door de koptelefoon kort tegen je smartphone aan te houden.
  • Je bedient de muziek niet via een touchpad op de oorschelp.

Eerste indruk van de Sennheiser Momentum 3.0 Wireless

Koptelefoon met case

Wanneer je de Sennheiser Momentum 3.0 Wireless uit de doos haalt, voel je meteen hoe stevig hij is. De koptelefoon is gemaakt van degelijke materialen en heeft een industriële look met het herkenbare Sennheiser sausje eroverheen. Het design spreekt me aan, gezien het anders is dan de meeste andere koptelefoons op de markt en het er gelikt uitziet. Op de oorschelp zitten 5 fysieke knoppen voor de noise cancelling, het geluid en om de spraakassistent van je telefoon in te schakelen.

All round geluid

Geluid testen

Uiteindelijk is een goed geluid waar je een koptelefoon voor in huis haalt, en dat heeft de Sennheiser koptelefoon. Zelf zie ik het als een all round geluid: de muziek klinkt zeer helder en ruimtelijk, de hoge tonen klinken goed en de bas is diep. Alleen op geen van deze gebieden van het geluid springt de koptelefoon er bovenuit. Zo is bijvoorbeeld de bas diep, maar mist het een overtuigende kracht. Dancemuziek klinkt dan ook minder indrukwekkend dan hip-hop, een genre dat met deze koptelefoon juist wel goed tot z’n recht komt.

Noise cancelling dempt niet alles

Noise cancelling testen

Noise cancelling is aan een flinke opmars bezig en wordt steeds populairder. Ook de Sennheiser Momentum 3.0 Wireless beschikt over de populaire functie, maar weet minder indruk op me te maken dan het geluid. Vooral stemmen weet de koptelefoon moeilijk te dempen. Je hoort niet wat men om je heen zegt, maar dat er mensen aan het praten zijn hoor je door de muziek heen. In het openbaar vervoer komt de noise cancelling beter tot zijn recht, maar met dit prijskaartje had ik er meer van verwacht.

Geen diepgaande app

Sennheiser app

Om het geluid en de noise cancelling aan te passen van de koptelefoon heeft Sennheiser een app voor zowel Android als iOS toestellen. Helaas gaat de app niet dieper in op de materie, een groot gemis. Zo heb je een simpele equalizer die het geluid, ondanks je eigen voorkeur, niet beter maakt. Verder kies je uit 3 standen noise cancelling: max, anti wind en anti druk. De eerste optie spreekt voor zich, het zijn de laatste 2 opties die wél interessant zijn. Zo zorgt de anti wind optie ervoor dat je minder last hebt van de wind als je op de fiets zit. De anti druk optie voor minder druk op je oren.

Slimme functies

Multipoint pairing

Koptelefoons worden steeds slimmer en krijgen steeds meer functies die niet alleen leuk zijn, maar ook handig. Zo beschikt dit nieuwe exemplaar van Sennheiser over multipoint pairing, waardoor je de koptelefoon aan 2 afspeelapparaten tegelijk koppelt. Zo wissel je gemakkelijk van de muziek op je telefoon naar een YouTube video op je laptop. Dit werkt vrijwel perfect en bespaart mij heel wat tijd als ik wil wisselen tussen 2 apparaten. Een andere functie is dat de muziek automatisch op pauze gaat wanneer je de koptelefoon af zet. Eerlijk gezegd ben ik nog nooit een koptelefoon tegengekomen waarbij dit zo vlekkeloos werkt als bij deze. Een goede toevoeging dus.

Goed draagcomfort

Oorschelpen

Met een koptelefoon wil je zo lang mogelijk muziek luisteren, zonder dat de oorschelpen of hoofdband gaan irriteren. De Sennheiser Momentum 3.0 Wireless zit strak op je hoofd en om je oren, maar irriteert niet. Ook na langere luistersessies heb ik nog geen last gehad van de koptelefoon. De hoofdband en oorschelpen zijn gemaakt van zacht leer en dat voel je.

Conclusie

Over ear | 17 uur batterijduur | Noise cancelling
319,-
tijdelijk uitverkocht

Zelf heb ik meerdere koptelefoons in deze prijsklasse getest en ik kan zeggen dat Sennheiser de strijd met haar concurrent zeker niet verloren heeft. Gaat het een lastige strijd worden? Absoluut. Want vooral op het gebied van noise cancelling maakt de koptelefoon minder indruk op me. Maar dat neemt niet weg dat het all round geluid een genot is om naar te luisteren, de koptelefoon bij langere luistersessies nog comfortabel zit en dat de slimme functies feilloos werken.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.612 beoordelingen