The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jesper

Specialisten review Xiaomi Redmi Note 9 Pro

Met de Redmi lijn brengt Xiaomi betaalbare smartphones met goede specificaties op de markt. Ook de Xiaomi Redmi Note 9 Pro biedt, op basis van de specificaties, een goede prijskwaliteit-verhouding. Ik gebruik het toestel een week om te testen of dit in de praktijk ook zo is. Vooral de batterij en rekenkracht vind ik indrukwekkend. Je leest al mijn bevindingen in deze review.

Xiaomi Redmi Note 9 Pro

128 GB opslagcapaciteit | 6,67 inch full hd scherm | Android 10
285,-
niet meer leverbaar
  • Met de grote 5.020 mAh batterij raakt je smartphone niet snel leeg.
  • Je laadt de batterij razendsnel op met de meegeleverde snellader.
  • Bij gemiddeld gebruik hapert het toestel niet.
  • Je bedient het grote 6,67 inch scherm moeilijk met één hand.
  • Het beeldscherm is minder scherp dan dat van andere smartphones uit deze prijsklasse.

Eerste indruk van de Xiaomi Redmi Note 9 Pro

De Xiaomi Redmi Note 9 Pro heeft een glanzende achterkant. Het toestel ziet er hierdoor flitsend uit, maar ik zie wel snel vingerafdrukken. In de doos zit een donkergrijze, doorzichtige back cover. Het is netjes dat Xiaomi een hoes meelevert. Dit hoesje is niet erg stevig, dus koop een andere hoes als je jouw smartphone wil beschermen tegen valschade. Verder valt op dat het toestel erg groot is. De vingerafdruk sensor zit aan de zijkant, op de standby knop.

Lange batterijduur

Batterij Xiaomi Redmi Note 9 Pro review

Over de batterij van de Redmi Note 9 Pro ben ik erg tevreden. Ik gebruik het toestel tijdens deze week met gemiddelde intensiteit. Ik whatsapp veel, vlader door social media, beluister af en toe een podcast en kijk soms een filmpje. Bij dit gebruik gaat de batterij met gemak een hele dag mee. Nog opvallender voor een smartphone uit deze prijsklasse is de oplaadsnelheid. Binnen een half uur zit de Redmi Note 9 Pro al voor meer dan de helft vol. Een volledige lading duurt maar iets meer dan een uur.

Geen haperingen bij normaal gebruik

Snelheid Xiaomi Redmi Note 9 Pro review

Bij gemiddeld gebruik heb ik over de rekenkracht van deze smartphone niets te klagen. Tijdens de hele week heb ik bij social media apps, Spotify en YouTube geen last gehad van haperingen of het vastlopen van de smartphone. Voor de gemiddelde gebruiker is de Xiaomi Redmi Note 9 Pro qua rekenkracht dus een goede aankoop. Ik merk wel dat het toestel moeite heeft met zware apps, zoals een grafische 3D game. Dit mag je trouwens ook niet verwachten van een toestel van deze prijs.

Beeld en geluid vallen tegen

Xiaomi Redmi Note 9 Pro scherm

Het scherm van de Redmi Note 9 Pro is met zijn 6,67 inch behoorlijk groot. Ik bedien de smartphone dan ook moeilijk met één hand. Dit grote scherm biedt natuurlijk ook voordelen. Zo kijk je comfortabel naar een filmpje. Helaas is het scherm wel een beetje flets. De kleuren zijn dus niet erg sprekend. Dit is vooral jammer als je veel foto's en video's bekijkt. Verder valt het mij op dat het geluid niet erg hard kan. Dit merk ik zowel met als zonder koptelefoon.

Prima camera

Met de camera's maak ik foto's die ik voor deze prijs kan verwachten: goed, maar ook niet bijzonder. Overdag schiet ik redelijk scherpe plaatjes. Ik merk dat de groothoeklens wat moeite heeft met het licht. Foto's met deze lens zijn vaak over- of onderbelicht. Bij eenvoudige voorwerpen maak ik mooie scherptediepte foto's met de portretmodus. Met ingewikkelde objecten heeft de software meer moeite met dit effect. Bij weinig licht leveren de foto's in aan kwaliteit en kleur, maar de nachtfoto's vallen mij niet tegen. Ik zie namelijk nog behoorlijk wat details.

Wennen aan besturingssysteem

Besturingssysteem Xiaomi

Net als veel andere fabrikanten giet Xiaomi een eigen sausje over het Android besturingssysteem. Deze is behoorlijk anders dan op andere smartphones, dus dat was even wennen. Ik heb bijvoorbeeld geen mogelijkheid om al mijn apps op alfabetische volgorde te sorteren. Het is daarom in het begin goed zoeken waar al mijn apps staan. Best storend, als je even snel iets wil opzoeken. Verder zie ik af en toe reclames in de instellingen menu's.

Conclusie

128 GB opslagcapaciteit | 6,67 inch full hd scherm | Android 10
285,-
niet meer leverbaar

De Xiaomi Redmi Note 9 Pro biedt zeker waar voor zijn geld. Vooral de batterij is erg indrukwekkend. Hij gaat gemakkelijk een dag mee en je laadt hem razendsnel weer op. Het toestel hapert bij gemiddeld gebruik niet en de camera doet wat je van een smartphone van deze prijs mag verwachten. Het scherm is groot, waardoor je het toestel moeilijk met één hand bedient. De kleuren van het scherm zorgen eigenlijk voor de enige echte tegenvaller. Verder is het besturingssysteem even wennen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.522 beoordelingen