The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Marcel

Kiezen van een smartphone: waar moet ik op letten?

In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten bij het kiezen van een smartphone. Hierbij is het belangrijk dat je bedenkt waar je je telefoon voor wilt gebruiken. Is foto's maken voor jou het belangrijkst, of wil je vooral op 2 nummers beschikbaar zijn? Hier leggen we precies uit wat je daarvoor nodig hebt.

Onze keuze

Coollbue's keuze

Door de tientallen smartphones die er jaarlijks verschijnen, is een keuze maken best lastig. Dat snappen wij. Om die reden hebben wij het uitzoekwerk alvast voor jou gedaan. Per prijsklasse hebben wij de beste smartphone voor je uitgezocht. We zouden ze blind aanraden. Niet alleen aan jou, maar ook aan je vriend of je moeder.

Ik wil mooie foto's en video's maken

Foto's maken met smartphone

Al jouw heuglijke momenten wil je natuurlijk haarscherp vastleggen. Denk bijvoorbeeld aan die verre reis die je binnenkort gaat maken. Of die trouwerij van je beste vriendin. Om dit voor elkaar te krijgen moet jouw smartphone aan een aantal eisen voldoen:

 • Minimaal 32 GB aan opslagcapaciteit
 • Minimaal een 12 megapixel camera
 • Eventueel optische beeldstabilisatie ondersteuning
 • Eventueel het geheugen uitbreiden met een micro SD kaart

Ik wil genieten van films

Films kijken op smartphone

Reizen is niets meer dan wachten tot je op je bestemming bent. Een treinreis van een uur kan dan ook saai zijn. Het liefst kijk je dan je favoriete serie, en bij voorkeur op een riant scherm. Wil je genieten van Full HD filmpjes op je smartphone, let dan hierop:

 • Minimaal een Full HD scherm
 • Minimaal een 4G verbinding
 • Minimaal 32 GB opslagcapaciteit
 • Eventueel het geheugen uitbreiden met een micro SD kaart

Ik wil bellen in de regen

Waterdichte smartphone

Smartphones komen vaak bij water in de buurt. En deze twee dingen gaan niet altijd samen. Gelukkig zijn er een hoop smartphonefabrikanten die hun toestellen voorzien van een waterdicht jasje. Hiermee zit je zonder zorgen aan de rand van een zwembad. Of pleeg je een belletje midden in een hevige stortbui.

Ik wil bereikbaar zijn op 2 telefoonnummers

Dual sim

Werk en privé wil je liever gescheiden houden, toch? Eén toestel voor zaken en één voor privé is een mogelijkheid. Maar met een dual sim smartphone heb je hetzelfde, maar dan met één toestel. In deze telefoons is er plek gemaakt voor twee simkaarten, zodat jij op twee telefoonnummers tegelijk bereikbaar bent. Bekijk hier alle dual sim smartphones. Wil je meer weten over dual sim toestellen en bereikbaarheid? Lees dan onze uitleg.

Ik wil games spelen

Games spelen op smartphone

Gamen op smartphones wordt steeds populairder. Visueel worden deze games mooier en dus ook zwaarder. Denk bijvoorbeeld aan Pokemon GO en Super Mario Run. Om de beleving zo leuk mogelijk te maken heeft je smartphone de volgende eigenschappen nodig:

 • Minimaal 32 GB aan opslagcapaciteit
 • Minimaal een Full HD scherm
 • Minimaal 3 GB werkgeheugen

© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 41.739 beoordelingen