The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Nadie

Stofzuigers voor harde en houten vloeren

Heb je thuis een harde of houten vloer, dan is er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een stofzuiger of steelstofzuiger. In dit artikel leg ik je uit hoe je het beste schoonmaakresultaat behaalt zonder daarbij je vloer te beschadigen.

Zuigkracht

Harde vloeren zuigkracht stofzuigers

Veel stofzuigers hebben de mogelijkheid de zuigkracht handmatig te regelen. Dit is handig als je een harde of houten vloer hebt. Op vaste vloeren zoals plavuizen, tegels of parket is een hogere zuigkracht gewenst. Bij losliggende vloeren, zoals linoleum, zeil of laminaat, is het niet handig de zuigkracht op maximaal te zetten. De kans bestaat namelijk dat losliggende tegels vacuüm trekken aan de stofzuigerborstel.

Stofzuigerborstels voor harde en houten vloeren

Parketborstel steelstofzuigers

Voor harde en houten vloeren heb je bij zowel de reguliere stofzuiger als de steelstofzuiger de keuze uit 2 stofzuigerborstels: een combinatieborstel en een parketborstel. Bij steelstofzuigers ziet de parketborstel er anders uit dan bij reguliere stofzuigers, maar de functie is hetzelfde: het voorkomen van krassen op je houten vloer. De parketborstel van steelstofzuigers is een zachte, ronddraaiende borstelrol. Stofzuigers speciaal voor houten vloeren hebben in alle gevallen een parketborstel.

Combiborstel vs. Parketborstel

Combiborstel stofzuigers

Combinatieborstel

Een combiborstel gebruik je op alle harde vloeren, behalve op hout. Let wel op bij losliggende vloeren. Doordat deze borstel geen lange haren heeft zoals de parketborstel, is de kans groter dat bij een hoge zuigkracht de borstel vastzuigt aan de vloer. Heb je dus een losliggende vloer zoals laminaat of zeil, is een parketborstel aan te raden

Parketborstels

Parketborstel

Een parketborstel gebruik je voor kwetsbare, houten vloeren. Deze borstel heeft langere en zachtere haren, zodat deze geen krassen achterlaat. Gebruik deze borstel ook als je losliggende vloeren hebt. Door de langere haren, is er meer ruimte voor lucht tussen de vloer en de zuigmond. Zo zuig je de vloer niet vacuüm en zuigt de borstel zich niet vast.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 18.823 beoordelingen