The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Hans

Hoe reset je jouw Synology NAS?

Het kan gebeuren dat je de inloggegevens van je NAS bent vergeten of dat je de configuratie naar de fabrieksinstellingen wilt herstellen. Hier zijn 2 manieren voor. In het onderstaande stappenplan vertel ik welke manier je wanneer moet gebruiken.

Voor je begint

Welke reset methodes zijn er?

Bij Synology zijn er 2 manieren waarop je je NAS kunt resetten. Een zogenaamde soft reset en een hard reset. Bij de soft-reset herstel je enkel het gebruikersaccount en de netwerkinstellingen van de NAS. Bij een hard-reset verwijder je het hele besturingssysteem en kun je de NAS opnieuw installeren.

Waar moet ik op letten?

 • Zorg ervoor dat je een pen of een paperclip bij de hand hebt.

 • Je verliest bij geen van beide installatiemethodes data. Het is echter altijd verstandig om een backup van je data te maken.

 • Zorg ervoor dat je NAS aanstaat en klaar voor gebruik is. Dit is te herkennen aan de LED lampjes aan de voorkant van de NAS. De led op de aan/uit-knop moet blauw branden en de status led groen.

Soft reset

NAS Resetten

het gebruikersaccount en de netwerkinstellingen opnieuw instellen

 1. Gebruik de paperclip of pen om de resetknop aan de achterkant van de NAS ongeveer 4 seconden ingedrukt te houden. Laat de knop los als je een pieptoon hoort.
 2. De NAS start nu opnieuw op. Wacht tot je een nieuwe pieptoon hoort. Zodra je de pieptoon hoort is de NAS klaar om weer gebruikt te worden.
 3. Open http://find.synology.com in een internetbrowser. Bijvoorbeeld Google Chrome, Safari, Firefox of Internet Explorer. Maak gebruik van een computer die met hetzelfde netwerk verbonden is.
 4. Stel een nieuw wachtwoord in voor je account.
 5. Volg de verdere stappen op het scherm en je kunt je NAS weer gebruiken.

Hard reset

Het besturingssysteem opnieuw installeren

 1. Gebruik een paperclip of pen om de resetknop aan de achterkant van de NAS ingedrukt te houden. Laat de knop los als je een pieptoon hoort.
 2. Druk nu dezelfde resetknop binnen 10 seconden opnieuw in. Je hoort nu een langere pieptoon.
 3. De NAS start nu opnieuw op. Wacht tot je een nieuwe pieptoon hoort. Zodra je de pieptoon hoort is de NAS klaar om weer geinstalleerd te worden.
 4. Open http://find.synology.com in een internetbrowser, bijvoorbeeld Google Chrome. Maak gebruik van een computer die met hetzelfde netwerk verbonden is.
 5. Volg de stappen op het scherm en je kunt je NAS weer gebruiken.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.044 beoordelingen