The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Bob

Welke tablethoes heb je nodig?

Met een tablethoes bescherm je je tablet tegen krassen, valpartijen en overenthousiast gebruik door kinderen. Bovendien maken sommige hoezen je tablets makkelijker in gebruik; denk aan tablet covers met een ingebouwde standaard of toetsenbord. Lees hier alles over de verschillende Android tablet en iPad hoezen, zodat je precies weet welke soort tablet bescherming je nodig hebt.

Back covers en book cases

iPad back cover hoesje

Back covers

Met een Android tablet of iPad back cover bescherm je alleen de achterkant en zijkanten van je tablet. Het grote touchscreen aan de voorkant blijft vrij; je hoeft dus nooit je hoesje open te klappen om met je tablet aan de slag te gaan. Dat betekent wel dat er krassen op je scherm kunnen komen; voorkom dit door er een screenprotector bij te gebruiken.

 • Beschermt de achterkant en zijkanten.
 • Je hoeft de hoes niet steeds open te klappen.
 • Je beeldscherm wordt niet beschermd.
iPad book case hoesje

Book cases

Een book case is een Android tablet of iPad hoes die open- en dichtklapt. Dichtgeklapt beschermt een book case zowel de voor- als achterkant van je tablet tegen krassen en vuil; handig als je je tablet vaak in je tas hebt. In een book case zit vrijwel altijd ook een ingebouwde standaard; daarmee zet je je tablet schuin rechtop neer. Ideaal voor als je bijvoorbeeld een filmpje wilt kijken of als je aan tafel niet helemaal voorovergebogen over je tablet wilt hangen.

 • Beschermt de voorkant en achterkant.
 • Heeft bijna altijd een ingebouwde standaard.
 • Je moet je hoes steeds openklappen.

Ingebouwd toetsenbord en valbescherming

tablet keyboard cover

Tablethoezen met toetsenbord

Met het ingebouwde toetsenbord van een keyboard cover typ je comfortabel langere teksten, zoals mails. Handig als je in de trein nog wilt werken, maar niet je zware laptop wilt gebruiken. Klaar met typen? Klap je hoes dicht en je tablet is weer makkelijk mee te nemen. De ingebouwde standaard is niet alleen handig bij het typen, maar ook voor wanneer je een filmpje wilt kijken.

 • Gebruik je tablet als laptop.
 • Beschermt de voorkant en achterkant.
 • De flap met toetsenbord kan in de weg zitten als je je tablet ergens anders voor gebruikt.
Tablet hoes val bescherming

Tablethoezen met valbescherming

Gebruik je de tablet intensief en wil je meer dan alleen bescherming tegen krassen? Dankzij een met valbescherming overleeft je tablet ook een val van de bank of tafel. Dit is heel handig als de tablet vooral door kinderen wordt gebruikt. Er zijn zowel back covers, book cases als andere soorten tablet covers met valbescherming.

 • Meer bescherming tegen vallen en stoten.
 • Laat kinderen met een gerust hart op de tablet.
 • Je tablet wordt wat dikker en zwaarder.

Kids covers

Met een kids cover geef je je tablet met een gerust hart aan je kinderen. Deze kinderhoes is gemaakt van schokdempend materiaal en is dus bestand tegen een stootje of al. Je tablet in de hoes stoppen of eruit halen is lastig door de dikke rand. Hij zit hierdoor natuurlijk wel extra stevig vast. De meeste kids covers hebben een handvat dat je ook gebruikt als standaard. Handig, wanneer je kinderen een filmpje kijken of een spelletje spelen op de tablet.

 • Deze hoes is speciaal gemaakt voor kinderen en is dus bestand tegen stoten en vallen.
 • Gebruik het handvat om de tablet vast te houden en als standaard.
 • Je tablet in de hoes stoppen en eruit halen is lastig.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.259 beoordelingen