The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Bob

Hoe maak je je tablet kindvriendelijk?

Tablets zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Ook kinderen duiken volop in de wereld van tablets. Dat kan leuk en zelfs leerzaam zijn, maar niet alle apps en websites zijn geschikt voor kinderen. Bovendien zit een ongeluk in een klein hoekje. In dit artikel geef ik 6 tips om je tablets volledig kindvriendelijk te maken.

Overweeg de aanschaf van een kindertablet

Kindertablet

Er zijn ook speciale kindertablets op de markt die zijn ontworpen met jonge gebruikers in het achterhoofd. Ze zijn bijvoorbeeld voorzien van een extra stevige rand als bescherming tegen valpartijen en zijn spatwaterdicht. Dankzij voorgeprogrammeerde kinderapps gaan je kinderen na het uitpakken meteen aan de slag. Bovendien worden schadelijke websites weggefilterd en kun je instellen hoe lang je kind toegang heeft tot de tablet, zodat het tabletgebruik niet uit de hand loopt.

Download speciale kinderapps

Apps kinderen

Tegenwoordig is er voor vrijwel alles een app, dus zijn er ook veel speciale kinderapps. Spelletjes zijn er in overvloede, maar er zijn ook apps waar kinderen nog iets van opsteken. Denk aan educatieve apps waar je (vaak spelenderwijs) iets leert over bijvoorbeeld taal of rekenen. Daarnaast zijn er nog apps zoals Samsung Kids Mode, waarmee je precies bepaalt wat kinderen wel en niet kunnen op de tablet. Er is genoeg keuze in de Google Play Store en de App Store.

Gebruik een kinderslot op je tablet

Kinderslot tablet

Op zowel Android als iPadOS tablets kan maak je je tablet gemakkelijk kindvriendelijk met een kinderslot. Je kiest bij beveiliging voor vergrendelen van het scherm en stelt een pincode in. Kies dan een app waar je kind mee aan de slag mag en vergrendel het scherm. Zo switcht je kind niet naar een andere app zonder de juiste pincode en laat je je kind dus met een gerust hart alleen spelen met de tablet.

Bescherm je tablet met een stevige hoes

Tablet hoes kinderen

Tablets zijn kwetsbaar en een ongeluk zit in een klein hoekje. De tablet kan van de bank vallen of er kan een glas limonade overheen gaan. Neem dus het zekere voor het onzekere en schaf een stevige beschermhoes aan. Bepaalde hoezen zijn extra stevig, zodat je tablet beschermd blijft tegen val- en waterschade. Zo overleeft je tablet aan een stortvloed aan plakkerige limonade en een val van de keukentafel.

Zorg voor je touchscreen met een screenprotector

Tablet screenprotector

Gaat je touchscreen kapot, dan heb je niks meer aan je tablet. Een screenprotector voorziet je tablet van een vrijwel onzichtbaar laagje extra bescherming. De helderheid van het scherm neemt niet af, maar je tablet is wel beter beschermd tegen krassen en vuil. Je hoeft dus niet meteen te schrikken wanneer je kinderen verwoed met de stylus aan het krassen slaan. De screenprotector biedt ook bescherming tegen vette kindervingers en houdt je tablet langer schoon.

Gebruik een tablet autohouder

Tablet autohouder

Met een tablet kan je je kinderen bezig houden op de achterbank van de auto. Voor de wat langere autoritten is het handig om je tablet te combineren met een tablet autohouder. Bevestig deze eenvoudig aan de bestuurdersstoel of bijrijdersstoel en klik vervolgens de tablet erin. Zo hoeven je kinderen de tablet niet de hele tijd zelf vast te houden. Zet een serie of film op en de achterbank verandert in een kleine privé-bioscoop. Zo verloopt de autorit voor iedereen rustig.

Schaf een kinderkoptelefoon aan

Kinderkoptelefoon tablet

Het is fijn dat je kind met een kindertablet leerzame spelletjes kan spelen of leuke filmpjes kan kijken. Als ouder kan het geluid van de kindertablet wat vervelend worden wanneer de stem van Kabouter Plop voor de zoveelste keer door de auto of woonkamer schalt. Dit los je op door een kinderkoptelefoon aan te schaffen. Zo werk jij thuis ongestoord of blijf je tijdens een lange autorit geconcentreerd op de weg. We hebben een aantal kindertablet voordeelbundels samengesteld, zodat je in één keer alle accessoires in huis hebt.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 16.842 beoordelingen