The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Bob

Wat is het verschil tussen wifi en 4G tablets?

Voor veel tablets kan je kiezen tussen een model met alleen wifi en tablets die daarnaast ook nog 4G hebben. Wat houdt dit verschil precies in en wat voor extra mogelijkheden heb je met een 4G tablet? Dat leg ik uit in dit artikel.

Wat is het verschil tussen wifi en 4G tablets?

Wifi en 4G tablets

Het is mogelijk om met iedere tablet via wifi verbinding te maken met internet. Thuis gebruik je dan je eigen wifi netwerk, onderweg ben je afhankelijk van openbare wifi netwerken zoals de wifi van de NS of het koffiezaakje op de hoek. Tablets met 4G hebben ruimte voor een simkaart, net als je telefoon. Als je een simkaart in je tablet plaatst, maak je via 4G verbinding met internet op plekken waar je geen toegang tot een wifi netwerk hebt.

Wat kan ik met een 4G tablet?

4G tablet onderweg

Met een 4G tablet heb je altijd en overal verbinding met internet en ben je niet meer afhankelijk van wifi. Plaats een simkaart met mobiele dataverbinding in de tablet en check nog even je route op Google Maps of werk je mail bij. Ben je een sportfanaat en wil je niks missen van je favoriete wedstrijd of race, dan is het grote scherm van je tablet ideaal om ook buitenshuis alles te volgen.

Een simkaart in een tablet, hoe werkt dat?

Simkaart in een tablet

Als je een tablet met 4G hebt, moet je een simkaart plaatsen om te internetten via 4G. Je moet dus een extra abonnement afsluiten, een prepaid simkaart gebruiken of eventueel de simkaart uit je smartphone overplaatsen. Let er dan wel op dat sommige oudere tablets een micro simkaartslot hebben, terwijl de meeste telefoons een nano simkaartslot hebben. Is je simkaart te groot of te klein? Gebruik dan een hulpmiddel om je simkaart op maat te maken.

Conclusie

Het grote verschil tussen wifi tablets en 4G tablets is dat je met 4G tablets ook verbinding maakt met internet als er geen wifi in de buurt is. Bovendien kan je met deze tablets bellen. Hiervoor heb je echter wel een aparte simkaart nodig; die zit niet standaard in de tablet.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.084 beoordelingen