Geschreven door Robin

Advies over tekentablets

Tekentablets zijn er in uiteenlopende versies die allemaal geschikt zijn voor andere gebruikssituaties. Wij helpen je graag om de juiste tekentablet uit te kiezen. Daarvoor is het belangrijk dat je je afvraagt waarvoor en op wat voor manier je de tekentablet gaat gebruiken. Zo zijn er modellen die prima voldoen voor als je zo nu en dan als hobby graag schetst. Maar er zijn ook meer geavanceerde tekentablets waarmee je professioneel kan ontwerpen. Daarnaast heb je nog de keuze tussen een tekentablet die je moet aansluiten op een computer en de modellen waarmee je ook onderweg aan de slag gaat.

Welk tekentablet past het beste bij mijn gebruik?

Hobbymatig

Hobbymatig

Als je een beginnende tekenaar bent of hobbymatig foto's bewerkt, adviseren we een Wacom Intuos of een Trust tekentablet aan. Deze tekentablets zijn relatief goedkoop in aanschaf en werken goed samen met software zoals Adobe PhotoShop of SketchBook Pro.

  • Gebruiks- en budgetvriendelijk.
  • Geen multi-touch om eenvoudig te roteren en zoomen.
Semi professioneel

​Semi-professioneel

Als je semi-professioneel of veelvuldig digitaal wilt tekenen of foto's wilt bewerken, raden we de Wacom Intuos Pro aan. Deze tekentablet heeft alle functionaliteiten van de gewone Intuos-lijn en heeft daarnaast nog een aantal extra voordelen.

  • Met multi-touch zoom en roteer je jouw ontwerp eenvoudig.
  • Om de tekentablet te gebruiken, moet je deze aansluiten op een laptop of computer met externe monitor.

Professioneel

Professioneel vaste werkplek

Professioneel op vaste werkplek

Als je professioneel wilt ontwerpen op een vaste werkplek zoals: tekenen, foto's bewerken of 3D modellen maken, raden we aan om te kijken naar een Wacom Cintiq. Het grote verschil met de andere productlijnen is dat het scherm in de tablet verwerkt is, zodat je er rechtstreeks op kan tekenen.

  • Ontwerp direct op een ingebouwd beeldscherm.
  • Om de tekentablet te gebruiken, heb je een laptop of computer nodig.
Professioneel mobiel gebruik

Professioneel mobiel gebruik

Wanneer je als professional waar dan ook wil ontwerpen, kies je voor de MobileStudio Pro. Om deze tekentablet te gebruiken, heb je geen desktop of laptop nodig. Zo werk je op jouw tekentablet creatieve ideeën uit wanneer je in de trein of in je favoriete koffietentje zit.

  • Je hebt geen laptop of computer nodig om te ontwerpen.
  • Zonder standaard zet je de tekentablet niet gemakkelijk neer.
Robin
Artikel van:
Robin
Tekentabletspecialist.

Eerder bekeken door jou