The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Bob

Hoe kies je het juiste telefoonhoesje voor je iPhone 12 / 12 Pro?

Bij het uitzoeken van een Apple iPhone 12 hoesje heb je keuze uit verschillende soorten hoesjes, elk met voordelen en nadelen. Een back cover beschermt alleen de achterkant van je smartphone, een book case ook de voorkant. Met een ingebouwde MagSafe magneet koppel je gemakkelijker MagSafe accessoires. Hier leggen we uit waar je op moet letten bij het uitzoeken van een iPhone 12 case.

Een iPhone 12 hoesje kiezen

iPhone 12 of iPhone 12 Pro hoesje kiezen

Let bij het kiezen van een iPhone 12 hoesje met name op het soort hoesje. Kies een type hoesje dat past bij hoe jij je iPhone gebruikt. Stel jezelf daarom de volgende vragen:

  • Wil je een hoesje dat je scherm vrij laat?
  • Wil je de extra functies en bescherming van een voorflap?
  • Wil je eenvoudig kunnen wisselen tussen 2 soorten hoesjes?
  • Gebruik je veel MagSafe accessoires?

Let op: de iPhone 12 is precies even groot als de iPhone 12 Pro, dus alle iPhones 12 hoesjes zijn ook geschikt voor de iPhone 12 Pro. Voor de kleine iPhone 12 mini en de grote iPhone 12 Pro Max zijn er aparte hoesjes.

Back cover: bescherming voor de achterkant

Apple iPhone 12 / 12 Pro Back Cover voorkant en achterkant

Een back cover bedekt de achterkant van je toestel, maar laat je scherm vrij. Je checkt dus snel je meldingen of de tijd. Sommige merken, zoals Apple en Azuri, maken vooral kleine, lichte back covers die matige tot redelijke bescherming bieden. Stevige back covers met dikke randen van bijvoorbeeld, Otterbox, GEAR4 en Tech21 bieden goede bescherming. Zo voorkomen ze valschade bij een val van meerdere meters hoog. Daarnaast hebben ze hoge, opstaande randen die wat bescherming bieden tegen krassen op je scherm.

Book cases: flap over je scherm

Apple iPhone 12 / 12 Pro Book Case met pasjes opengeklapt

Een book case heeft een flap die het scherm van jouw iPhone 12 bedekt. In die voorflap is meestal ruimte voor pasjes. Klap de flap om en je hebt een standaard waarmee je jouw iPhone rechtop zet wanneer je een filmpje kijkt. Door die voorflap zijn book cases meestal dikker en zwaarder dan back covers. Otterbox en Tech21 maken als enige fabrikanten book cases met valbescherming. DBramante onderscheidt zich door leer van uitstekende kwaliteit te gebruiken. Dat leer geeft je hoesje een luxere uitstraling en blijft lang mooi.

2-in-1 cases: back cover en book case in één

Apple iPhone 12 / 12 Pro 2 in 1 case

Een 2-in-1 case is een book case met een uitneembare back cover. Overdag profiteer je van de extra bescherming en het pasjesvak in de book case. Thuis op de bank heb je die extra functies niet meer nodig. Klik de magnetische back cover uit de book case en je hebt een licht, compact hoesje dat je gemakkelijk vasthoudt. Hoesjes van zowel DBramante als Decoded zijn gemaakt van leer van uitstekende kwaliteit. Decoded 2-in-1 cases bieden meer bescherming, want ze voorkomen ook valschade.

Met MagSafe magneet: handig voor accessoires

Apple iPhone 12 / 12 Pro hoesje met MagSafe magneet

Dankzij de MagSafe magneet in je iPhone 12 klik je MagSafe accessoires stevig vast op de achterkant van je toestel. Een handjevol hoesjes van Otterbox en originele Apple hoesjes hebben ook een ingebouwde magneet. Die hoesjes zitten extra stevig vast om je iPhone en werken gegarandeerd goed samen met MagSafe accessoires. Je klikt zonder problemen je MagSafe oplader of kaarthouder vast op je hoesje. Op een aantal dikke hoesjes na zijn hoesjes zonder magneet compatibel met MagSafe. Soms zitten accessoires alleen iets minder stevig vast dan bij een hoesje met magneet.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.917 beoordelingen