The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Julia

Hoe kies je een telefoonhouder voor in de auto?

Met een telefoonhouder voor in de auto ga je veilig de weg op. Dit handige accessoire zorgt ervoor dat je op een verantwoorde en veilige manier je telefoon gebruikt in het verkeer. Met je smartphone in een telefoonhouder lees je makkelijk je navigatie af, blijf je op de hoogte van nieuwe notificaties en luister je onderweg naar je favoriete muziek. Op deze pagina helpen we je met het kiezen van een auto telefoonhouder.

Welke autohouder heb ik nodig?

Autohouder op voorruit

Autohouders lijken soms op elkaar, maar zijn toch erg verschillend. Bij het kiezen van een telefoonhouder voor in de auto moet je letten op een aantal aspecten:

  • Wil je een universele of toestelspecifieke houder?
  • Wil je de autohouder op je dashboard?
  • Wil je de autohouder aan je ventilatierooster?
  • Wil je je telefoon onderweg opladen?
  • Heb je ook een fiets of motor?

Wil je een universele of toestelspecifieke houder?

Universele telefoonhouder

De meeste telefoonhouders zijn universeel. Dit betekent dat ze geschikt zijn voor verschillende smartphones. Dat is bijvoorbeeld handig wanneer je je auto deelt met je partner of wanneer je 2 smartphones hebt. Een autohouder heeft een bepaalde breedte waarin een mobiel past, met of zonder hoesje. Kijk dus goed of jouw toestel, of die van je partner, hier wel tussen past. Reken ook je hoesje mee met het berekenen van de dikte. Selecteer op de website jouw smartphone om zeker te weten dat die in de telefoonhouder past. Toestelspecifieke telefoonhouders hebben vaak een oplaadfunctie. Zo kunnen niet alle smartphones draadloos opladen.

Waar wil je de autohouder in je auto?

Autohouder op dashboard

Wil je de autohouder op je dashboard?

Plaats een telefoonhouder op een handige plaats in de auto, bijvoorbeeld op je dashboard. Autohouders die je op je dashboard plaatst, bevestig je met een zuignap of Brodit ProClip. Bij een zuignap maakt het niet uit waar je de houder op het dashboard plaatst, zolang die maar blijft plakken. Je plakt de zuignap ook eenvoudig op je voorruit. Heb je liever een ProClip? Dan moet je goed letten op het model auto, ze zijn namelijk specifiek per type auto. Een ProClip combineer je met een Brodit telefoonhouder naar keuze.

Autohouder in luchtrooster

Wil je de autohouder aan je ventilatierooster?

Je plaatst een autohouder ook gemakkelijk aan je ventilatierooster. Dit doe je meestal met een roosterklem. Deze klem schuif je eenvoudig tussen de spijlen van het ventilatierooster. Het maakt niet uit op welke plek in je ventilatierooster je hem precies plaatst. Zo vind je altijd een plek die prettig is tijdens het rijden. Sommige autohouders voor aan het ventilatierooster maak je extra stevig vast met schroeven.

Wil je je telefoon onderweg opladen?

Autohouder met oplaadfunctie

Met een telefoonhouder die ook oplaadt zit je nooit meer met een leeg toestel tijdens een lange rit. Met een draadloze lader hoef je geen kabeltje aan je telefoon aan te sluiten. Wel moet de draadloze lader aangesloten worden op de sigarettenaansteker van je auto. Let goed op of je smartphone draadloos opladen ondersteunt. Alle iPhones vanaf de iPhone 8 en de Samsung S en Note serie laden draadloos op. Andere telefoonhouders met laadfunctie hebben een ingebouwde aansluiting. Kijk welk type aansluiting jouw smartphone heeft. Androids gebruiken een usb C aansluiting en voor iPhones heb je een Lightning aansluiting nodig.

Heb je ook een fiets of motor?

Fietshouder op stuur

Gebruik ook op de fiets of motor je telefoon veilig met een telefoonhouder. Een fietshouder bevestig je eenvoudig op je stuur met bijvoorbeeld een band. Je bevestigt een motorhouder bevestig je stevig met bijvoorbeeld een klem of schroeven. Tussen veel houders zit rubber waardoor je telefoon goed stil blijft zitten, ook wanneer je over een hobbelige weg rijdt. Kies een houder waar je je telefoon makkelijk instopt en uithaalt zodat je snel op weg kan.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 16.842 beoordelingen