The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Sanne

Tips voor het maken van de leukste polaroid foto

Je hebt een polaroid camera aangeschaft. Maar hoe maak je nu eigenlijk een leuke polaroid foto? In dit artikel vind je 5 handige tips die je daarbij helpen. Zo heb jij straks een aantal perfecte polaroid foto's die je direct aan de muur kunt hangen.

Tip 1: denk goed na over de foto die je gaat maken

Nadenken over je foto

Als je met een polaroid camera een foto maakt, wordt de foto natuurlijk direct afgedrukt. Hierdoor heb je maar 1 kans op een goede foto. Denk daarom van tevoren goed na over wat je gaat fotograferen. Probeer eens wat verschillende hoeken uit voor je op de knop drukt. Onderzoek de locatie om zo de beste spot te vinden voor je foto. Het perspectief maakt namelijk veel verschil voor het uiteindelijke resultaat.

Tip 2: ga op zoek naar leuke kleuren

Kleuren gebruiken

Bij het bepalen van de juiste locatie voor je foto, is het belangrijk om wat creativiteit te gebruiken. Kijk eens rond en ga op zoek naar vrolijke kleuren die je kunt gebruiken in je foto. Misschien vind je wel een achtergrond die leuk contrasteert met de outfit van de persoon die je wilt fotograferen. Kleuren in de natuur helpen ook vaak goed. Denk hierbij aan een heldere blauwe lucht of mooie planten en bloemen.

Tip 3: kies de juiste belichting

Juiste belichting

De beste polaroid foto krijg je bij het fotograferen met daglicht. Maar dan moet je wel weten hoe je de zon gebruikt. Fotografeer niet direct tegen het felle zonlicht in, dan raakt je foto overbelicht. Ga met je rug naar de zon toestaan. Bij sommige toestellen heb je de keuze uit diverse belichtingsmodi. Zo bereik je bij elk licht het beste resultaat. Als je in donkere ruimtes fotografeert, houd dan rekening met het flitsbereik van je polaroid camera.

Tip 4: houd de juiste afstand tot het onderwerp

Afstand tot het onderwerp

Polaroid foto's zijn natuurlijk best klein, probeer daarom niet te veel in beeld te krijgen. Dit doe je door een kleine afstand tussen jou en de onderwerpen te houden. Als je vanaf een grote afstand fotografeert zie je waarschijnlijk niet meer goed wat er op de foto staat. Bij een te kleine afstand loop je het risico op onscherpte. Veel polaroid camera's stellen niet goed scherp op een afstand kleiner dan 60 centimeter.

Tip 5: ontwikkel de foto's in het donker

Ontwikkelen in het donker

Geen paniek, je hoeft niet een donkere kamer in te duiken om je polaroid foto's te ontwikkelen. Maar je krijgt wel een mooiere foto als je hem in het donker laat ontwikkelen. Leg de foto's direct na het maken omgedraaid neer zodat er geen licht bij komt. Op deze manier wordt er minder licht meegenomen in het plaatje waardoor het contrast beter uit de verf komt. Als je foto onderbelicht is, houd je de foto juist wel in het licht.

Sanne
Artikel van:
Sanne Cameraspecialist.

© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 13.874 beoordelingen