The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Manon

Aan de slag met je Polaroid instant camera

Wat leuk, je hebt een Polaroid instant camera gekocht. Alle foto's die je maakt druk je voortaan direct af. Maar voordat je de eerste foto print, maak je de camera klaar voor gebruik. Lees hier hoe je aan de slag gaat met jouw Polaroid instant camera.

De stappen in het kort

Stappen in het kort

Voordat je de eerste foto met je Polaroid camera afdrukt, maak je de camera gebruiksklaar. Hieronder lees je kort de stappen die je hiervoor doorloopt.

  • Stap 1: accu opladen

  • Stap 2: fotopapier plaatsen

  • Stap 3: camera instellen

  • Stap 4: foto maken

Stap 1: laad de accu op

Accu opladen

In de instant camera's van Polaroid instant zit een oplaadbare accu. Deze laad je op met een usb kabel. Aan de achterkant van de camera, bij de aan/uit knop zit een micro usb ingang. Voordat je gaat fotograferen, controleer je of de accu opgeladen is. Zonder opgeladen accu kun je geen foto's maken.

Stap 2: doe het fotopapier in de camera

Fotopapier plaatsen

Aan de voorkant van de camera zie je een gleuf waar de foto's uiteindelijk uitkomen. Dit is ook de plek waar je het fotopapier in stopt voordat je gaat fotograferen. Je haalt het schuifknopje naar rechts en het klepje gaat open. Hier schuif je het pakje fotopapier in. Vervolgens klik je het klepje weer dicht. Nu is het tijd om de camera aan te zetten.

Stap 3: stel de camera in

Je hebt verschillende mogelijkheden om de camera in te stellen. Zo pas je bijvoorbeeld de intensiteit van de flitser aan. Op een donkere locatie verhoog je de intensiteit terwijl je hem op een zonnige dag verlaagt. De Polaroid OneStep 2 heeft een zelfontspannerknop om gemakkelijk groepsfoto's te maken. Als je de OneStep+ hebt, verbind je hem met de Polaroid app. Hierop heb je verschillende instellingsmogelijkheden. Daarnaast pas je de lens van deze camera aan voor portret- of landschapsfotografie.

Stap 4: maak een foto

Foto maken

De camera is nu klaar voor de eerste foto. Aan de onderkant van de camera staan 3 tips voor het maken van een goede foto. Via de viewfinder bepaal je het kader van je foto. Als je dat gedaan hebt, druk je op de rode knop aan de voorkant van de camera. De camera drukt nu langzaam de foto af. Je haalt de foto uit de gleuf en wacht ongeveer 10 tot 15 minuten totdat de foto volledig ontwikkeld is.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.573 beoordelingen