The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Dorieke

5 tips om de NutriBullet blender te gebruiken

Yes, je hebt een NutriBullet blender gekocht. Hier ben je natuurlijk erg blij mee en je hebt helemaal zin om jouw eerste smoothie te mixen. In dit artikel nemen we 5 tips met je door, zodat je de blender goed gebruikt. Handig, want zo gaat 'ie niet kapot door verkeerd gebruik en geniet jij lang van jouw nieuwe aankoop.

Aan de slag met de NutriBullet blender

blender smoothie beker

Met de NutriBullet maak je heerlijke smoothies en cocktails. De krachtige blenders zijn snel en hakken zelfs ijsklontjes fijn. Om lang van de blender te genieten, is het belangrijk dat je 'm goed gebruikt. De volgende tips helpen jou hierbij:

  • Tip 1. Schrik niet van de geur
  • Tip 2. Gebruik de juiste ingrediënten
  • Tip 3. Maximaal één minuut mixen
  • Tip 4. Reinig de blender juist
  • Tip 5. Messenstuk vervangen

Tip 1: schrik niet van de nieuwigheidsgeur

Losse onderdelen nutribullet

Elektrische apparaten hebben bij de eerste keren dat je 'm gebruikt vaak een gek geurtje. Dit is normaal en niet schadelijk voor jouw gezondheid. De geur trekt ook vanzelf weg. Twijfel je of de geur wel aan de nieuwigheid ligt of is de geur na 5 keer gebruiken niet weg? Lees dan onderstaande tips over hoe je de blender gebruikt om uit te sluiten dat daarin iets fout gaat.

Tip 2: mix met de juiste ingrediënten

vloeistof toevoegen, melk

Het is belangrijk dat je altijd vloeistof toevoegt aan de ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan water, melk of sinaasappelsap. Zorg dat de vloeistof echt dun is. Yoghurt is bijvoorbeeld te dik. Wanneer je ijsklontjes toevoegt, zorg dan dat dit nooit meer dan een kwart van de ingrediënten is. Én dat je deze als eerste in de blenderkan doet. Als laatste is het belangrijk dat je nooit warme ingrediënten mixt. Hier is de blender niet voor geschikt.

Tip 3: blend niet langer dan één minuut

smoothie mixen

Gebruik de blender niet langer dan één minuut achter elkaar om oververhitting te voorkomen. Wil je meerdere bereidingen achterelkaar mixen? Wacht dan tussendoor steeds 1 minuut en mix niet meer dan 3 sapjes.

Tip 4: reinig de onderdelen op de juiste manier

blendbeker en ringen in vaatwasser

Het messtuk is niet geschikt voor in de vaatwasser en was je dus met de hand af. Doe dit het liefst direct na het blenden, zodat restjes niet aankoeken. Wanneer de binnenkant van de basisunit vies is, maak je dit schoon met een vochtig wattenstaafje. Haal restjes tussen de randjes en groefjes goed weg, om te voorkomen dat de blendbeker niet meer vastdraait. Zorg dat alle onderdelen helemaal droog zijn voordat je ze weer gebruikt. De blendbekers, ringen en deksel reinig je gewoon in de vaatwasser.

Tip 5: vervang het messenstuk na 6 maanden

messtuk na 6 maanden vervangen

De messen en de rubberen ring in het messtuk slijten in de loop der tijd. Wanneer de messen versleten zijn, komen ze niet meer goed door de ingrediënten en raakt de motor oververhit. Een oververhitte blender gaat stinken, geeft een brandlucht af, maakt meer geluid of gaat niet meer aan. Wanneer de rubberen ring is versleten, gaat de blender lekken. Het is dus belangrijk om het messtuk tijdig te vervangen, zodat je bovenstaande problemen voorkomt.



© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.120 beoordelingen