The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Gijs

5 Apple iPad life hacks voor gevorderden

Ik werk al lang met Apple iPad. Hoe langer ik ermee werk, des te meer trucjes leer ik. Soms leer ik nieuwe life hacks van collega's of ik kom deze tegen op internet. Deze life hacks zijn niet alleen leuk en gemakkelijk, maar verhogen ook mijn productiviteit. Zo heb ik minder handelingen nodig om processen uit te voeren. De 5 life hacks waarmee ik het meeste uit mijn iPad haal, lees je hier.

1. Multitasking

Sinds ik multitasking gebruik op mijn iPad werk ik veel sneller. Zo maak ik aantekeningen in Notities terwijl ik informatie lees van een website op Safari. Ook gebruik ik multitasking in mijn vrije tijd. Zo kijk ik een serie op Netflix en op hetzelfde moment bel ik met een vriend via Facetime. Multitasking activeer ik zo:

  • Ik open een app, bijvoorbeeld Safari.
  • Nu sleep ik het dock van onder naar boven.
  • Ik houd de app die ik naast Safari wil gebruiken vast en sleep deze naar boven.
  • Als ik nu de app loslaat, staan ze beide op mijn scherm. Handig!

2. Apple Pencil

Apple Pencil

Dit is eigenlijk geen life hack, maar een must have. Sinds ik met Apple Pencil werk, wil ik niks anders meer. Ik maak snel aantekeningen of ik schets een idee net zo gemakkelijk als ik dat op papier doe. Daarnaast gebruik ik iPad en Pencil samen met de app Astropad. Deze app tovert mijn iPad om tot een echte tekentablet. Zo gebruik ik de Pencil met programma's als Illustrator en Photoshop. Zo gebruik ik mijn iPad niet alleen voor ontspanning, maar ook voor werk.

3. Apple Smart Keyboard

Apple Smart Keyboard

Net als de Pencil is de Smart Keyboard Folio geen life hack, maar een accessoire waardoor ik efficiënter met Apple iPad werk. Ik tik snel lange stukken tekst en de hoes met toetsenbord beschermt mijn iPad. Daarnaast heeft het Smart Keyboard nog een paar handige trucjes. Zo gebruik ik toets­combinaties: daarmee switch ik tussen apps, activeer ik de zoekfunctie en meer. Veel apps hebben eigen toets­combinaties. Ik druk de Command-toets in en zie zo meteen welke toetscombinaties er zijn binnen de app.

4. Continuïteit

iPad continuïteit

Dankzij Continuïteit schakel ik snel over van mijn iPhone naar mijn iPad en andersom. Ik tik een mail op mijn iPhone en ik loop vervolgens naar mijn iPad. Daar krijg ik een melding of ik de mail wil overnemen van iPhone. Ik tik de mail aan en maak de mail af op mijn iPad. Ook gebruik ik Continuïteit als Universeel Klembord. Zo kopieer ik een stuk tekst op iPad en plak ik deze vervolgens op mijn MacBook. Continuïteit gebruik ik ook om te bellen op mijn MacBook en voor Instant Hotspot.

5. Siri

Siri op iPad

Voor mij voelde Siri gebruiken in het begin wat onwennig. Laten we eerlijk zijn: ik praat toch tegen mijn iPad en dat is best raar. Toch gebruik ik het nu en het maakt mijn leven een stuk gemakkelijker. Zo vraag ik 's ochtends niet alleen of het gaat regenen, maar open ik ook sneller apps. Soms lees ik online een artikel en wil ik snel een aantekening maken. Dan zeg ik: "Hey Siri, open Notities". Ik zoek me dan niet wezenloos tussen alle apps.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.132 beoordelingen