The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Marjolein

Tips voor vloggen op reis

Na lang wachten is het dan eindelijk zover; je gaat op wereldreis. Omdat je het thuisfront graag laat meegenieten van de jaloersmakende avonturen die je gaat beleven, begin je een travel vlog. Het online videokanaal is al aangemaakt, nu de video's nog. In dit artikel lees je wat je op cameragebied nodig hebt om je eigen vlog op te nemen.

Tip 1. Kies een geschikte (action)camera

Geschikte camera kiezen

Bij een reis vlog speelt mobiliteit een belangrijke rol. Je bent hoogstwaarschijnlijk veel op pad, dus kies een camera die eenvoudig mee te nemen is. Een kantelbaar scherm is handig wanneer je vlogs opneemt. Wil je in iedere situatie kunnen filmen? Dus ook op je luchtbedje in het zwembad? Dan is een regen-, stof en schokbestendige (action)camera geen overbodige luxe.

Tip 2. Zorg voor een extra accu

Extra accu

Zie je jezelf al lopen in een prachtige stad, natuurpark of tussen de palmbomen op een hagelwit strand? Niets is zo vervelend als een lege accu net op het moment dat jij wilt filmen. Zorg dat je altijd een extra accu, opgeladen natuurlijk, bij je hebt zodat je altijd door kunt.

Tip 3. Gebruik meerdere geheugenkaarten

Meerdere geheugenkaarten

Het klinkt niet ideaal en dat is het ook niet; filmen en fotograferen met meerdere geheugenkaarten. Maar geloof me, alles is beter dan al je beeldmateriaal in 1 keer verliezen. Het verliezen van een geheugenkaart op reis komt regelmatig voor. Spreid daarom je beeldmateriaal over meerdere kaarten en bewaar deze op verschillende plekken.

Tip 4. Neem accessoires mee

Accessoires meenemen

Om al je avonturen vast te leggen, zijn goede accessoires onmisbaar. Gebruik je een action camera? Dan kun je met behulp van een mount de camera bevestigen op je lichaam of helm tijdens diverse tripjes. Neem je een vlogcamera mee op reis? Dan is een ministatief of selfiestick handig om o.a. jezelf en de omgeving te filmen.

Marjolein
Artikel van:
Marjolein Cameraspecialist.


© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 19.843 beoordelingen