The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Kevin

Advies over tondeuses

Met een tondeuse bespaar je op dure bezoekjes aan de kapper. Je meet jezelf namelijk heel gemakkelijk een strak kapsel aan of zorgt dat de koppies van je kinderen er weer strak bij staan. Toch is de drempel voor het kopen van een tondeuse hoog. En dit is helemaal niet nodig. Ik leg je uit waarom.

1. Wat is een tondeuse?

Wahl tondeuse

Tondeuses zijn speciaal ontwikkeld voor het trimmen van je hoofdhaar. Zo zijn ze uitgerust met een krachtige motor die ervoor zorgt dat de scheermessen snel door langere, dikke haren bewegen. Daarnaast beschikken tondeuses over een extra brede trimkop, zodat je een groter oppervlak bereikt en dus snel kan werken.

2. Welke look wil je creëren?

Philips tondeuse

Millimeterwerk

Als het haarlengte gaat, is er een heel duidelijk verschil tussen een kapsel van 0,5 millimeter en 2 millimeter. Wil je een zo goed als kaal resultaat of een kapsel waarbij je haartjes vrijwel niet ziet omdat ze zo kort zijn? Ga dan voor een kniplengte van 1 millimeter of korter. Voor een langer maar nog steeds gemillimeterd kapsel is een tondeuse die verschillende knipstanden heeft tussen 1 en 3 millimeter beter geschikt.

Philips tondeuse

Kort, maar dekkend

Voor een kort kapsel heb je vaak verschillende kniplengtes nodig. Over het algemeen wordt het haar aan de zijkanten korter geschoren dan bovenop het hoofd. Welke lengtes je voor de zijkant wilt gebruiken is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. De meeste mannen kiezen voor een overloop van 1 millimeter naar 10 millimeter.

Philips tondeuses

Langer kapsel

Voor een langer langer kapsel heb je langere kniplengtes nodig dan 16 millimeter. Sommige tondeuses knippen zelfs tot 40 millimeter. Let wel op dat er wat oefening nodig is om langere lokken netjes te trimmen. Helemaal bij vochtig haar aangezien droog haar iets korter valt dan vochtig haar doordat het minder zwaar is. Pas dus op dat je niet te kort knipt.

3. Wil je draadloos of bedraad model?

Wahl tondeuses

Niet alle tondeuses zijn draadloos. Sommige tondeuses hebben zo'n krachtige motor, dat aansluiting op netstroom is vereist om ze te laten werken. Bij de keuze van een nieuwe tondeuse dien je dus voor jezelf te bepalen wat jij belangrijk vindt.

Bedraad model

  • Krachtige motor
  • Nooit zonder lege accu

Draadloos model

  • Veel bewegingsruimte
  • Waterdicht
  • Regelmatig opladen

4. Moet je onderhoud plegen?

Wahl olie tondeuse

Het is even een klusje, maar voor het gebruik van een tondeuse wel absoluut noodzakelijk: het oliën van de scheermessen. Gebruik een olie of een cleaningspray op oliebasis en druppel een beetje olie op de mesjes. Zet de tondeuse aan en de olie wordt automatisch goed verdeeld over het hele mesblad. Zo blijven de messen scherp en worden ze tegelijkertijd ook nog gereinigd.

Kevin
Artikel van:
Kevin Tondeusespecialist.


© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 19.921 beoordelingen