The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lisette

Advies over koptelefoons voor bij je tv

Een draadloze koptelefoon voor bij je tv laat je draadloos van je favoriete tv programma's genieten. Sluit de ontvanger aan op je televisie, receiver of versterker en geniet van programma's zonder vertraging tussen beeld en geluid. In dit artikel leggen wij je uit waar je op kunt letten bij je zoektocht naar een draadloze koptelefoon voor bij je tv.

Koptelefoons met zendstation

Een draadloze koptelefoon voor tv kijken wordt geleverd met een zendstation. Dit station sluit je aan op de audio uitgang van je televisie. Vervolgens maakt de koptelefoon verbinding met het aangesloten zendstation. Dit station stuurt het geluidssignaal via de radiofrequentie naar de koptelefoon. Op die manier luister je draadloos naar film- en seriegeluiden. Naast zenden, gebruik je het station ook om de koptelefoon op te laden.

Audio uitgang op je tv

Koptelefoon in huiskamer

Voor gebruik sluit je het zendstation aan op jouw televisie. Hiervoor moet je tv beschikken over een audio uitgang: een 3,5 mm (aux), 6,3 mm, RCA of optische aansluiting. Op je tv staat meestal een benaming bij iedere aansluiting. Wanneer jouw tv niet over de juiste uitgang beschikt, zal de koptelefoon niet werken op je televisie.

Geen geluid uit de speakers

Koptelefoon tv kijken

Als je met een koptelefoon naar het geluid van je tv luistert, komt er in de meeste gevallen geen geluid meer uit de speaker van je tv. Wanneer je televisie het geluid uit 2 uitgangen kan laten komen, heb je hier geen last van. Deze optie vind je terug in het instellingenmenu.

Ruis

Koptelefoon tv

Het geluid van de tv wordt door de lucht verzonden naar de koptelefoon. Door deze verbinding kun je een lichte ruis horen als het geluid uit staat of als je het volume op maximaal zet. Dit betekent niet dat de hoofdtelefoon kapot is.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.295 beoordelingen