Geschreven door Rowan

Vergelijk de Samsung 7000 met de 6000 wasdroger

De nieuwe Samsung 7000 en Samsung 6000 serie wasdrogers beschikken over verschillende handige technieken, functies en technologieën. Wil je graag een wasdroger die sneller droogt? Dan past de 7000 serie het beste bij jou. In dit artikel vertellen zetten we alle verschillen en overeenkomsten op een rijtje.

Vergelijking Samsung 7000 en 6000 serie wasdrogers

7000 serie 6000 serie
Warmtepomp technologie Ja Ja
Optimal Dry Ja Ja
2-in-1 filter Ja Ja
AI Control & Design Ja Ja
AirWash Ja Ja
Hygiene Care Ja Ja
Super Speed Ja Nee

Droogsnelheid

Samsung Super Speed

Samsung 7000 serie: Super Speed

In tegenstelling tot de 6000 serie modellen beschikken de Samsung 7000 wasdrogers over een speciaal Super Speed droogprogramma. Hiermee droog je je kleding binnen 81 minuten. Een Super Speed wasmachine van Samsung wast je kleding in 39 minuten schoon. Bij het combineren van deze 2 automaten trek je binnen twee uur schone en droge kleding aan. Met deze functie bespaar je niet alleen tijd, maar ook energie.

Samsung 6000 serie

Samsung 6000 serie: normale droogtijd

De Samsung 6000 serie wasdrogers beschikken over verschillende functies die het drooggemak en de droogprestaties verbeteren. Het grootste verschil tussen de 6000 en 7000 serie wasdrogers van Samsung zit in de droogtijd. De 6000 serie wasdrogers beschikken namelijk niet over een speciaal snelprogramma dat je kleding sneller droogt. De gemiddelde droogtijd van deze serie ligt rond de 220 minuten bij een volle belading.

Allebei AirWash

Samsung AirWash

Zowel de 6000 als de 7000 serie beschikt over de AirWash functie. Dit programma is ideaal wanneer je licht gedragen kleding snel wilt opfrissen. Met behulp van warme lucht verwijdert AirWash vervelende luchtjes zoals sigarettenrook uit je kleding. Hierdoor krijg je fris ruikende kleding zonder deze eerst te wassen in heet water en wasmiddel. Zo blijft je wasgoed langer mooi en onbeschadigd.

Allebei Optimal Dry

Samsung Optimal Dry

Dankzij de Optimal Dry technologie van Samsung, weet je zeker dat je kleding op de juiste manier droogt. Zowel de 6000 als de 7000 serie modellen beschikken over deze technologie. Het slimme droogsysteem in de wasdrogers gebruikt 3 sensoren. Deze meten precies hoe vochtig je wasgoed is en stemmen daar de droogtijd en warmte op aan. Hierdoor droogt je kleding nooit te lang of te heet en bespaar je energie.

Allebei Hygiene Care

Samsung Hygiene Care

Met beide series droog je je kleding en beddengoed extra hygiënisch dankzij de Hygiene Care techniek. Deze zorgt er met hete lucht voor dat allergenen en bacteriën echt verdwijnen. Het programma gebruik je met zowel natte als droge was. Je maakt je geen zorgen dat het de droogprestaties van de wasdroger beïnvloedt. Zo gebruik je het programma ook om beddengoed of kinderkleding te reinigen zonder ze eerst te wassen.

Allebei AI Control

Samsung AI Control

Je bedient de 6000 en 7000 serie allebei met de SmartThings-app van Samsung. Deze is gemakkelijk te verbinden dankzij de AI Control technologie, die ervoor dat je je kleding op de beste manier droogt. Wanneer je de wasdroger verbindt met een Samsung wasmachine, communiceren de automaten met elkaar na ieder wasprogramma. Zo selecteert de droger automatisch het beste droogprogramma voor jouw wasgoed. Ook zie je door de AI Control via je smartphone precies hoe lang je programma nog duurt.

Conclusie 7000 vs 6000 Samsung wasdrogers

Beide series beschikken over veel functies en technologieën die het drooggemak en de droogprestaties verbeteren. Om ook nog extra snel te drogen, kies je voor een Samsung wasdroger van de 7000 serie. Deze serie beschikt over alle handigheden van de 6000 serie, maar droogt je wasgoed in 81 minuten dankzij het Speed Perfect programma. In combinatie met een Super Speed wasmachine is je wasgoed binnen 2 uur schoon en droog.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.255 beoordelingen