The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Rowan

Vergelijk de Samsung 6000 met de 5000 wasdroger

Zowel de Samsung 6000 serie als de 5000 serie wasdrogers beschikken over handige functies die het drogen beter en gemakkelijker maken. Voor een wasdroger die extra hygiënisch droogt, raden we je de Samsung 6000 serie aan. Op deze pagina lees je alles over de verschillen en overeenkomsten tussen de Samsung 6000 en 5000 serie.

Vergelijking Samsung 6000 en 5000 serie wasdrogers

6000 serie 5000 serie
Warmtepomp technologie Ja Ja
Optimal Dry Ja Ja
2-in-1 filter Ja Ja
AI Control & Design Ja Ja
AirWash Ja Nee
Hygiene Care Ja Nee

Verschil in opfristechniek

Samsung AirWash

Samsung 6000 serie: opfrissen met AirWash

De 6000 serie wasdrogers van Samsung beschikken over AirWash. Dit is een speciaal opfrisprogramma dat je licht gedragen kleding weer fris laat ruiken. De AirWash technologie zorgt er met warme lucht voor dat vieze geurtjes, zoals sigarettenrook, verdwijnen. Je hoeft je nette overhemd dus niet eerst te wassen voordat je hem schoon naar je werk aantrekt. Hierdoor bespaar je tijd en blijft je kleding langer als nieuw.

Samsung 5000 serie

Samsung 5000 serie: geen AirWash

In tegenstelling tot de 6000 serie hebben de Samsung 5000 serie wasdrogers geen speciaal opfrisprogramma. Je krijgt je kleding dus niet fris zonder ze eerst te wassen. Wel hebben de modellen van de 5000 serie een kort droogprogramma. Hiermee droog je 1 of 2 shirts sneller na het wassen. Zo hoef je dus niet te wachten op het drogen van een hele lading.

Verschil in hygiënische reiniging

Samsung Hygiene Care

Samsung 6000 serie: hygiënisch schoon met Hygiene Care

De wasdrogers van de Samsung 6000 serie beschikken over het Hygiene Care programma. Deze zorgt ervoor dat je kleding, knuffels en beddengoed extra hygiënisch schoon drogen. Tijdens het programma verhit de droger je wasgoed op een grondige manier, waardoor allergenen zoals pollen en dierenharen verdwijnen. Je gebruikt het Hygiene Care programma voor zowel nat als droog wasgoed. Zo hoef je je lakens dus niet eerst te wassen om ze extra te reinigen voordat je naar bed gaat.

Samsung 5000 serie

Samsung 5000 serie: geen Hygiene Care

De 5000 serie wasdrogers van Samsung beschikken niet over een speciale functie die allergenen en bacteriën extra goed verwijdert. Hierdoor is het verstandig als je jouw kleding en beddengoed vaker een wasbeurt geeft. Daarna kies je een van de 14 reguliere droogprogramma's om je wasgoed te drogen.

Allebei Optimal Dry

Samsung Optimal Dry

De Samsung 6000 en de Samsung 5000 serie gebruiken allebei de Optimal Dry technologie. Deze zorgt er dankzij 3 sensoren voor dat je kleding op de juiste manier droogt. De sensoren meten de vochtigheid van je wasgoed en de temperatuur van de lucht. Je wasdroger past zo automatisch de lengte van het droogprogramma aan en zorgt dat je kleding niet te heet droogt. Je wasgoed blijft zo langer mooi en je bespaart op je energierekening.

Allebei AI Control

Samsung AI Control

Dankzij AI Control bedien je je wasdroger heel gemakkelijk met de SmartThings-app. Ook adviseert de app passende droogprogramma's en onthoudt hij je voorkeuren. Met de AI Control verbind je ook een wasdroger met een wasmachine van Samsung. Zo communiceert de wasmachine na ieder wasprogramma welk droogprogramma het beste is voor de lading. Daardoor droog je je kleding altijd op de juiste manier. Zowel de 6000 als de 5000 serie wasdrogers beschikken over deze slimme technologie.

Conclusie

Wanneer je een wasdroger met een betere droogprestatie zoekt, kies je voor een Samsung 6000 serie wasdroger. Dankzij de Hygiene Care krijg je zowel gewassen als ongewassen wasgoed extra hygiënisch schoon en droog. Met het AirWash programma fris je kleding op zonder deze te wassen. De 5000 serie van Samsung beschikt niet over deze handige functies. Wel is het een goede keus als je een simpele, slimme wasdroger zoekt van een lagere prijsklasse.

Rowan
Artikel van:
Rowan Wasdrogerspecialist


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.255 beoordelingen