The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Thomas

Vergelijking tussen de Samsung Galaxy Tab S6 Lite, Tab S5e en Tab S6

Met de Samsung Galaxy Tab S6 Lite brengt Samsung een precies een jaar na de lancering van de Galaxy Tab S5e een nieuwe middenklasse tablet uit. Hier duiken we dieper in de specificaties en leggen we het verschil tussen de Galaxy Tab S6, Tab S6 Lite en de Tab S5e uit.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite 64 GB Wifi Grijs

10,4 inch scherm | 64 GB opslagcapaciteit | Internet via wifi
Adviesprijs 379,- 299,-
op voorraad
 • Je gaat nauwkeuriger te werk dankzij de meegeleverde S Pen stylus.
 • De grote 7040 mAh accu gaat de hele dag mee zonder tussentijds opladen.
 • De AKG stereo speakers zorgen altijd voor een vol geluid.
 • Het 10,4 inch full hd scherm is geschikt om films en series te kijken, maar is niet zo scherp als de Galaxy Tab S6 of Tab S5e.

Samsung Galaxy Tab S6 128 GB Wifi Grijs

10,5 inch scherm | 128 GB opslagcapaciteit | Internet via wifi
643,-
niet meer leverbaar
 • Dankzij de krachtige octa core processor en 6 GB werkgeheugen voert de tablet zware taken moeiteloos uit.
 • Ga nauwkeuriger te werk en bedien de tablet van afstand met de S Pen stylus.
 • De 2560x1600 resolutie geeft het beeld scherper weer dan full hd tablets.
 • De tablet heeft geen hoofdtelefoonaansluiting

Samsung Galaxy Tab S5e 64GB Wifi Zwart

10,5 inch scherm | 64 GB opslagcapaciteit | Internet via wifi
389,-
niet meer leverbaar
 • De tablet is slechts 5,5 millimeter dit en daardoor gemakkelijk vast te houden.
 • De 2560x1600 resolutie geeft het beeld scherper weer dan full hd tablets.
 • Dankzij de 8 megapixel selfiecamera voer je videogesprekken in hoge kwaliteit.
 • De Samsung Galaxy Tab S5e biedt geen ondersteuning voor de S Pen stylus.

Ontwerp

S5e

Samsung Galaxy Tab S5e

Het slanke ontwerp van de Samsung Galaxy Tab S5e springt direct in het oog. De tablet is 5,5 millimeter dik en weegt slechts 400 gram. Hierdoor houd je de S5e gemakkelijk vast en neem je hem eenvoudig overal mee naartoe. Dankzij de metalen behuizing heeft de tablet bovendien een stijlvol uiterlijk. Het 10,5 inch super amoled scherm geeft kleuren helder weer waardoor je in hoge kwaliteit naar films en series kijkt.

S6

Samsung Galaxy Tab S6

Wat direct opvalt aan de Samsung Galaxy Tab S6 is de inkeping voor de S Pen stylus op de achterzijde van de tablet. Via de magnetische bevestiging berg je de stylus hier op. De inkeping dient tevens als oplader van de stylus. Het 10,5 inch scherm met 2560x1600 resolutie waardoor de tablet beelden haarscherp weergeeft.

S6 Lite

Samsung Galaxy Tab S6 Lite

De Samsung Galaxy Tab S6 Lite heeft net als de Tab S6 en Tab S5e een stevige metalen behuizing. Hierdoor ziet de tablet er stijlvol uit. De S6 Lite heeft, in tegenstelling tot de Tab S6, op de achterkant geen inkeping voor de S Pen stylus. Je bergt de stylus via de magnetische bevestigingen aan beide zijkanten op. De S6 Lite heeft een 10,4 inch full hd scherm. Het scherm is niet zo scherp als de Tab S6 of S5e, maar wel geschikt om series en films op te kijken.

Snelheid en geheugen

S5e

Samsung Galaxy Tab S5e

Met 4 GB (64 GB) of 6 GB (128 GB) werkgeheugen en een Snapdragon 670 octa core processor is de Samsung Galaxy Tab S5e minder snel dan de Galaxy Tab S6. Dit neemt niet weg dat de tablet meer dan geschikt is voor dagelijks gebruik. Je merkt dit verschil alleen bij zware taken zoals videobewerken of het spelen van 3D games op de hoogste instellingen.

S6

Samsung Galaxy Tab S6

De Samsung Galaxy Tab S6 is een ware alleskunner. Zware taken zijn een fluitje van een cent met de krachtige Snapdragon 855 processor en 6 GB (128 GB) of zelfs 8 GB (256 GB) werkgeheugen. De Tab S6 is de snelste van de drie. Ben je op zoek naar een echte krachtpatser? Dan is de Samsung Galaxy Tab S6 256 GB voor jou het meest geschikt.

Tab S6 Lite

Samsung Galaxy Tab S6 Lite

De Samsung Galaxy Tab S6 Lite heeft 4 GB werkgeheugen en een Exynos 9610 processor onder de motorkap. De S6 Lite is hiermee minder snel dan de S6 en de S5e, maar tijdens alledaags gebruik merk je hier weinig van. Met 64 GB opslaggeheugen heb je voldoende ruimte voor je bestanden en apps.

S Pen stylus

S5e

Samsung Galaxy Tab S5e

De Samsung Galaxy Tab S5e biedt, in tegenstelling tot de Tab S6 en S6 Lite, geen ondersteuning voor de S Pen stylus. Dit maakt de tablet minder geschikt voor bijvoorbeeld het maken van aantekeningen.

S6

Samsung Galaxy Tab S6

Met de Samsung Galaxy Tab S6 heeft Samsung een vernieuwde versie van de S Pen stylus uitgebracht. Met een druk op de knop van de stylus heb je tal van opties op de tablet makkelijker en sneller te bedienen. Je opent bijvoorbeeld je meestgebruikte apps of bedient de camera van de tablet op afstand. De batterij van de stylus gaat gemakkelijk de hele dag mee. Wanneer je de stylus op de achterkant opbergt laadt hij bovendien draadloos op.

Tab S6 Lite

Samsung Galaxy Tab S6 Lite

De S Pen stylus van de Tab S6 Lite is minder geavanceerd dan die van de Tab S6. Omdat de knop op de stylus ontbreekt, is het niet mogelijk om de tablet via de zogenoemde 'gestures' te bedienen. Hierdoor hoef je de stylus ook niet op te laden. Het scherm van de Tab S6 Lite reageert echter nog sneller op de stylus dan de Tab S6, waardoor je nóg nauwkeuriger te werk gaat. Bovendien maak je met de stylus ook aantekeningen wanneer het scherm van de Tab S6 Lite is uitgeschakeld.

Conclusie

Hoewel de Samsung Galaxy Tab S6 Lite, Tab S6 en Tab S5e qua uiterlijk en prestaties niet bijzonder veel voor elkaar onder doen, zijn er weldegelijk genoeg verschillen. Het hangt van je gebruikssituatie af welke tablet het meest geschikt is. Zo kan de Tab S6 kan zware taken makkelijker aan. Voor je werk of studie is de Tab S6 Lite het meest geschikt. De Tab S5e is dankzij het heldere scherm en het dunne en lichte ontwerp het meest geschikt om films en series te kijken.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.522 beoordelingen