The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jesper

De verschillen tussen hybride en slimme horloges

Je bent op zoek naar iets nieuws voor om je pols. Naast de traditionele analoge horloges bestaan er ook hybride horloges en slimme horloges (ook wel smartwatches genoemd). Het verschil tussen deze horloges zit hem in het scherm en slimme functies. In dit artikel leg ik je de verschillen uit, zodat jij straks een betere keuze maakt.

Verschillen

hybride horloges

Hybride horloge: analoog scherm en een aantal slimme functies

Een hybride horloge zit tussen een analoog horloge en een smartwatch in. Hybride horloges hebben een traditionele wijzerplaat met wijzers. Je koppelt een hybride horloge via bluetooth aan je smartphone. Ontvang je een bericht, word je gebeld of krijg je een notificatie op je telefoon? Dan brengt een hybride horloge je op de hoogte, middels een trilling, lampje of verspringende wijzers. Veel hybrides tellen bovendien je stappen, calorieverbruik en meten je slaap. In de bijbehorende app op je telefoon bekijk je deze gegevens.

slimme horloges smartwatch

Slim horloge: digitaal scherm en verlengstuk van je smartphone

Slimme horloges verschillen van hybride horloges omdat ze een digitaal scherm hebben. Je gebruikt ze als verlengstuk van je smartphone. Zo is het mogelijk om via een smartwatch te bellen, berichten te ontvangen en versturen. Ook installeer je handige apps als Strava of Spotify. Wil je bewust werken aan een gezondere levensstijl met meer beweging en betere voeding? Dan biedt een slim horloge hulp. Smartwatches beschikken bijvoorbeeld over een hartslagsensor en/of een gps sensor. Zo krijg je meer inzicht in je conditie, afstand en snelheid.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.273 beoordelingen