The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Kasper

Wat is het verschil tussen een notebook, laptop en ultrabook?

Ben je op zoek naar een nieuwe laptop, maar raak je verdwaald in de diverse namen die gebruikt worden? Want zo zijn er laptops, maar ook notebooks en ultrabooks. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen een notebook, laptop en ultrabook? Dat lees je in dit artikel.

Belangrijkste verschillen tussen een laptop, notebook en ultrabook

Laptops Een laptop is een draagbare computer met een ingebouwd scherm en toetsenbord.
Notebooks Een notebook is in feite hetzelfde als een laptop.
Ultrabooks Ultrabooks zijn laptops die maximaal 1,5 cm dik zijn met een Intel Core i3, i5 of i7 processor en een SSD.

Wat is een laptop?

Acer, Asus en HP laptop.

Een laptop is in feite een draagbare computer met een ingebouwd scherm en toetsenbord. Aanvankelijk was het idee om een laptop op schoot te gebruiken, vandaar de naam laptop. De eerste laptops waren bakbeesten, maar tegenwoordig worden ze steeds dunner en lichter.

Wat is een notebook?

Acer, HP en Surface laptop.

Vanwege de ontwikkeling dat laptops dunner worden, krijgen laptops vaak de naam notebooks. Eigenlijk zijn laptops en notebooks identiek, want het is maar net hoe de fabrikant zijn apparaten noemt.

Wat is een ultrabook?

Dell, Lenovo en MacBook ultrabook.

Ultrabook is een benaming die vanuit Intel is ontstaan. Een notebook is pas een ultrabook als deze maximaal 1,5 cm dik is, een Intel processor heeft en een SSD schijf heeft. Het grootste verschil met andere laptops is dan ook dat een ultrabook veelal krachtigere hardware bezit, er altijd een Intel Core i3, i5 of i7 processor in zit en dat deze gemakkelijk vervoerbaar is. Ultrabooks zijn de ideale laptops voor gebruikers die veel van hun laptop vragen en of veel onderweg zijn.

Heb ik een notebook of een ultrabook nodig?

HP en Dell laptop.

Voor een goed antwoord op deze vraag, moet je bij jezelf nagaan waar je de laptop voor gaat gebruiken en of je de notebook veel mee gaat nemen. Wil je enkel internetten en mailen of ga je het apparaat veel op een vaste plek gebruiken, dan volstaat een notebook. Ben je echter veel onderweg en gebruik je zware software als Photoshop, dan is een ultrabook aan te raden.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 15.739 beoordelingen