The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Robyn

Welk formaat iPad past bij jou?

Als je op zoek bent naar Apple iPad kan het lastig zijn een keuze te maken. Apple iPad is er namelijk in verschillende soorten en maten. Kies je voor de handzame iPad Mini of past de grotere iPad Pro beter bij je? In dit artikel lees je waar je op moet letten bij het kiezen van het juiste formaat iPad.

Past in één hand

Apple iPad Mini past in een hand

Het iPad model dat zich het meest in formaat onderscheidt is iPad Mini. Met een scherm van 7,9 inch is dit de kleinste iPad in de familie. iPad Mini is klein genoeg om gemakkelijk met één hand vast te houden. Met grote handen zou je dit formaat zelfs met één hand kunnen bedienen. Deze uitvoering is handig als je veel reist en onderweg een serie wil kijken of een spelletje wil doen op een iets groter scherm dan je telefoon.

Films kijken en foto's bewerken

Apple iPad Pro 12,9 inch tekenen serie kijken

Gebruik je iPad om films op te kijken of foto's op te bewerken? Dan raden we je een iPad model met een groter scherm aan. Je hebt dan meer ruimte op je scherm om mooie creaties te maken. Als je onderweg veel werkt met tekstdocumenten en die je op iPad wil bewerken, werkt een groter scherm ook vaak prettiger. Kies bijvoorbeeld iPad Pro 12,9 inch. Dit is de grootste iPad. Op dit model en andere modellen sluit je bovendien gemakkelijk een Smart Keyboard aan, zodat tekstverwerking nog makkelijker gaat.

Formaat versus schermgrootte

Het formaat van iPad en het scherm zijn niet hetzelfde. Dat komt door de behuizing van iPad en de rand om het iPad scherm. iPad Pro 11 inch heeft bijvoorbeeld een groter scherm dan iPad 10.2 inch, maar is qua afmetingen niet groter. Wil je een kleine, handzame iPad? iPad Mini 5 is de kleinste iPad in zowel formaat als schermgrootte. Pak je liever groot uit, kies dan voor iPad Pro 12.9 inch. Dat is de grootste iPad en heeft ook het grootste scherm.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.132 beoordelingen