The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lucinda

De verschillen tussen alle Apple iPad modellen

Wanneer je op zoek bent naar een iPad, kom je veel producten tegen die op het eerste oog veel op elkaar lijken. Welke iPad moet je nu kopen? Je hebt de keuze uit 4 productlijnen: iPad Pro, iPad Air, iPad en iPad Mini. In dit artikel lees je welke iPad generatie het beste bij jou past.

Vergelijk iPad Pro, iPad, iPad Mini en iPad Air

iPad Pro (2020) iPad (2020) iPad Mini 5 iPad Air (2020)
Scherm 11 inch of 12,9 inch Liquid Retina display 10,2 inch Retina display 7,9 inch Retina display 10,5 inch Retina display
Processor A12Z Bionic chip A10 Fusion chip A12 Bionic Chip A12 Bionic Chip
Ontgrendelen Face ID Touch ID thuisknop Touch ID thuisknop Touch ID aan- en uitknop
Camera 12 MP standaardcamera en 10 MP groothoekcamera aan de achterkant + 7 MP TrueDepth camera op de voorkant 8 MP en 1,2 MP FaceTime HD-camera 8 MP en 7 MP FaceTime HD-camera 12 MP en 7 MP FaceTime HD-camera
Video 4K video opname 1080p HD video opname 1080p HD video opname 1080p HD video opname
Compatibiliteit accessoires Apple Pencil (2e generatie), Magic Keyboard Apple Pencil (1e generatie), Smart Keyboard Apple Pencil (1e generatie) Apple Pencil (2e generatie), Magic Keyboard
Aansluiting Usb C Lightning Lightning Usb C
Opslagcapaciteit 128 GB, 256 GB, 512 GB of 1 TB 32 GB of 128 GB 64 GB of 256 GB 64 GB of 256 GB

Apple iPad Pro: voor foto- en videobewerking

Apple iPad Pro

Apple iPad Pro is geoptimaliseerd voor foto- en videobewerking en is daarom geschikt voor de professionele creatieveling. Door de Pro Motion technologie in het scherm bewegen beelden vloeiend. iPad Pro heeft naast de standaardlens ook een groothoeklens. Met de LiDAR scanner ben je helemaal klaar voor de Augmented Reality toepassingen en games van de toekomst. Je wisselt bovendien naadloos tussen apps dankzij de snelle A12Z processor. Ga je aan de slag met Adobe Photoshop? Wissel snel tussen jouw favoriete tools met Apple Pencil (2e generatie).

Apple iPad: thuis voor het gezin

Apple iPad 2019

Apple iPad 2019 heeft alles in zijn mars voor dagelijks gebruik. Het is een typische iPad die door het hele gezin gebruikt wordt. Apple iPad is dan ook het goedkoopst en heeft de minst snelle processor. Hij heeft niet veel extra functies, maar het voordeel is dat je die bij dagelijkse taken ook niet nodig hebt. Vanaf de 2019 versie heb je het gemak van het Smart Keyboard en Apple Pencil (1e generatie). Zo is Apple iPad bijvoorbeeld geschikt om comfortabel notities mee te maken of snel even iets uit te tekenen.

Apple iPad Mini: handzaam voor onderweg

Apple iPad Mini

Apple iPad Mini is het kleinste lid van de Apple iPad familie. Met zijn 300 gram en 7,9 inch scherm stop je hem gemakkelijk in je tas en is het een mooi formaat om bijvoorbeeld in de trein boeken op te lezen. Ondanks dat hij zo klein is, heeft iPad Mini een relatief krachtige binnenkant. Met de Apple A12 Bionic processor wissel je razendsnel tussen verschillende apps en speel je spelletjes zonder vertraging in je beeldscherm.

Apple iPad Air: voor school en op kantoor

Apple iPad Air

Apple iPad Air is er voor studenten en zakelijke gebruikers. Deze iPad gebruik je namelijk met Magic Keyboard. Zo heb je naast een fysiek toetsenbord ook een Touch Pad, net zoals je van je laptop gewend bent. Door de compatibiliteit met Apple Pencil (2e generatie) is deze tablet ook geschikt voor grafische studenten. Wil je aantekeningen maken en tegelijkertijd iets opzoeken? Dat kan probleemloos naast elkaar dankzij de snelle A14 Bionic Chip.

Conclusie

We zien dus dat elk iPad model geschikt is voor een andere gebruikssituatie. Hieronder vind je alles nog even op een rijtje.

  • Apple iPad Pro: voor foto- en videobewerking
  • Apple iPad: thuis voor het gezin
  • Apple iPad Mini: handzaam voor onderweg
  • Apple iPad Air: voor studie en op kantoor


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.107 beoordelingen