The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lucinda

De verschillen tussen alle Apple iPad modellen

Wanneer je op zoek bent naar een iPad, kom je veel producten tegen die op het eerste oog veel op elkaar lijken. Welke iPad moet je nu kopen? Je hebt de keuze uit 4 productlijnen: iPad Pro, iPad Air, iPad en iPad Mini. In dit artikel lees je welke iPad generatie het beste bij jou past.

Vergelijking iPad Pro, iPad 2019, iPad Mini en iPad Air 2019

iPad Pro (2018) iPad (2019) iPad Mini 5 iPad Air (2019)
Scherm 11 inch of 12,9 inch Liquid Retina display 10,2 inch Retina display 7,9 inch Retina display 10,5 inch Retina display
Processor A12X Bionic chip met Neural Engine A10 Fusion chip A12 Bionic Chip A12 Bionic Chip
Ontgrendelen Face ID Touch ID Touch ID Touch ID
Camera 12 MP en 7 MP TrueDepth camera 8 MP en 1,2 MP FaceTime HD-camera 8 MP en 7 MP FaceTime HD-camera 8 MP en 7 MP FaceTime HD-camera
Video 4K video opname 1080p HD video opname 1080p HD video opname 1080p HD video opname
Ondersteuning voor Apple Pencil Apple Pencil (2e generatie) Apple Pencil (1e generatie) Apple Pencil (1e generatie) Apple Pencil (1e generatie)
Aansluiting Usb C Lightning Lightning Lightning
Opslagcapaciteit 64 GB, 256 GB, 512 GB of 1 TB 32 GB of 128 GB 64 GB of 256 GB 64 GB of 256 GB

Apple iPad Pro: voor foto- en videobewerking

Apple iPad Pro

Dankzij de razendsnelle processor heeft iPad Pro genoeg spierballen om zware programma's zoals Photoshop soepel te draaien. Zo is dit model geschikt voor de creatieveling en ga je aan de slag met bijvoorbeeld foto- en videobewerking. iPad Pro is de enige iPad met Face ID. Daardoor ontgrendel je iPad Pro met je glimlach en heb je geen vingerafdruk meer nodig.

Apple iPad (2019): thuis voor het gezin

Apple iPad 2019

Apple iPad 2019 heeft alles in zijn mars voor dagelijks gebruik. Het is een typische iPad die door het hele gezin gebruikt wordt. Apple iPad is dan ook het goedkoopst en heeft de minst snelle processor. Hij heeft niet veel extra functies, maar het voordeel is dat je die bij dagelijkse taken ook niet nodig hebt. Vanaf de 2019 versie heb je het gemak van het Smart Keyboard en Apple Pencil (1e generatie). Zo is Apple iPad bijvoorbeeld geschikt om comfortabel notities mee te maken of snel even iets uit te tekenen.

Apple iPad Mini: handzaam voor onderweg

Apple iPad Mini

Apple iPad Mini is het kleinste lid van de Apple iPad familie. Met zijn 300 gram en 7,9 inch scherm stop je hem gemakkelijk in je tas en is het een mooi formaat om bijvoorbeeld in de trein boeken op te lezen. Ondanks dat hij zo klein is, heeft iPad Mini een relatief krachtige binnenkant. Met de Apple A12 Bionic processor wissel je razendsnel tussen verschillende apps en speel je spelletjes zonder vertraging in je beeldscherm.

Apple iPad Air: voor school en op kantoor

Apple iPad Air

iPad Air is eigenlijk het grote broertje van de iPad Mini. Het verschil zit 'm in het scherm: dat is iets groter en heeft in verhouding minder pixels per inch. Dat betekent dat het scherm kwalitatief wat zwakker is. Een voordeel van iPad Air is de Smart Connector. Dankzij deze connector sluit je Smart Keyboard aan op je iPad. En échte toetsen typen toch altijd wat comfortabeler dan het scherm van iPad Air.

Conclusie

We zien dus dat elk iPad model geschikt is voor een andere gebruikssituatie. Hieronder vind je alles nog even op een rijtje.

  • Apple iPad Pro: voor foto- en videobewerking
  • Apple iPad (2019): thuis voor het gezin
  • Apple iPad Mini: handzaam voor onderweg
  • Apple iPad Air: voor school en op kantoor

© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 12.803 beoordelingen