The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Robyn

Hoe kies je de juiste opslagcapaciteit voor je iPad?

Apple iPad is beschikbaar in verschillende modellen, kleuren en formaten. Maar er is ook veel keuze in opslagcapaciteit. De opslagcapaciteit voor Apple iPad loopt uiteen van 32 GB tot maar liefst 1 TB opslag. Zoveel opslag heeft lang niet iedereen nodig. In dit artikel leggen we je uit wat je met iedere opslagcapaciteit kan en hoe jij de juiste opslagcapaciteit kiest voor iPad.

Besturingssysteem gebruikt ook opslag

De opslag van iPad is niet uit te breiden met een geheugenkaart, het is dus belangrijk om gelijk de juiste hoeveelheid te kiezen. Het is goed om te weten dat het besturingssysteem van iPad ook al wat opslagcapaciteit verbruikt. Kies je dus voor bijvoorbeeld 128 GB opslag, dan zal je nooit écht 128 GB aan opslagruimte hebben. Bereken je van tevoren hoeveel opslag je nodig hebt voor je toestel? Tel daar dan ongeveer 20 procent bij op. Dan weet je zeker dat je goed zit. Gebruik maken van clouddiensten voor opslag kan natuurlijk wel. Hier zitten wel kosten aan verbonden.

1 TB: voor de professionele fotografen

Apple iPad 1 TB

Met Apple iPad 1 TB maak jij je nooit meer zorgen om opslagruimte. Je kiest voor 1TB opslag als je bijvoorbeeld professioneel fotograaf bent en op locatie alvast wat foto's of videobeelden op locatie wil bewerken. Apple iPad 1 TB kan de zwaarste programma's en apps aan. Op 1 TB kan je zo'n 200.000 foto's of 120 uur HD videobeelden kwijt. iPad Pro 11 inch en iPad Pro (2019) 12,9 inch hebben de 1 TB mogelijkheid.

512 GB: voor de ontwerpers en designers

Apple iPad 512 GB

Werk je veel met grafische programma's als Photoshop en Adobe Illustrator? Dan is meer opslagcapaciteit aan te raden. Met 512 GB op je iPad heb je genoeg opslagruimte voor die zware programma's en alle creaties die je ermee maakt. Je stuurt gemakkelijk je ontwerpen door naar opdrachtgevers vanaf je iPad. 512 GB is beschikbaar op iPad Pro 11 inch en iPad Pro (2019) 12,9 inch.

256 GB: voor de onderweg-werkers

Apple iPad 256 GB

Met 256 GB opslagcapaciteit zit je altijd goed. Je downloadt gerust al je favoriete apps en nieuwste games en maakt je geen zorgen om opslag. Je bewaart je vakantiefoto's en video's gemakkelijk op iPad met 256 GB. Een seizoen van je favoriete serie download je gerust voor in het vliegtuig. Eens in het jaar ruim je misschien wat onnodige apps op, maar fanatiek opruimen is niet nodig. Apple iPad Mini 5, Air 2019 en iPad Pro zijn beschikbaar met 256 GB opslagcapaciteit.

128 GB: voor de verzamelaars

Apple iPad 128 GB

Op Apple iPad met 128 GB heb je genoeg ruimte om ruim 30.000 foto's op te slaan of 1280 minuten film. Probeer jij het liefst de nieuwste apps uit en ben je niet zo van het opruimen? Dan is 128 GB meer dan genoeg voor jou. Je kunt er zo'n 1280 tot ruim 5000 apps op kwijt. Met 128 GB kom je niet snel ruimte te kort. Deze opslagcapaciteit is beschikbaar op iPad Mini en iPad 2019.

64 GB: voor de seriekijkers

Apple iPad 64 GB

De seriekijkende iPad gebruiker heeft genoeg aan 64 GB opslagcapaciteit. Het is genoeg opslag om apps te downloaden en wat spelletjes te spelen. Bij streamingsdiensten als Netflix en Spotify sla je enkele afleveringen of afspeellijsten offline op, maar zodra je die niet meer nodig hebt ruim je ze weer op. Gebruik je veel verschillende zware apps en wil je hele seizoenen offline kunnen bewaren op iPad? Kies dan voor een iPad met meer opslag.

32 GB: voor de internetters

Apple iPad 32 GB

Een iPad met 32 GB opslag kies je als je niet veel apps nodig hebt en alleen simpele dingen wilt doen als internetten, e-mailen of Facetimen. Download je graag veel nieuwe apps of wil je al je foto's op iPad bewaren? Dan is 32 GB te weinig. Als je veel met iCloud werkt, kan een iPad met 32 GB voldoende ruimte bieden. Sla gemakkelijk al je foto's en video's op in iCloud en open ze op je iPad.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.107 beoordelingen