The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Gijs

Wat zijn de verschillen tussen de Microsoft Surface productlijnen?

De Surface productlijnen van Microsoft zijn er in verschillende soorten en maten. Op het eerste gezicht lijken ze misschien op elkaar, maar er zijn wel degelijk verschillen. De Microsoft productlijnen zijn geschikt om thuis te gebruiken, maar ook voor scholieren, grafisch vormgevers en het bedrijfsleven zeer goed te gebruiken. Op deze pagina leg ik uit welke Surface de beste voor jou is.

Surface Go

Vrouw werkt op Surface Go laptop in trein.

De naam doet het al vermoeden, de Surface Go is gemaakt voor iedereen die veel onderweg is. De 10 inch 2-in-1 weegt slechts 522 gram, je stopt hem dus gemakkelijk in je tas en neemt hem zonder teveel sjouwen mee naar school of werk. De Go is eigenlijk een tablet, maar wanneer je de los verkrijgbare Type Cover aan de Go koppelt, gebruik je hem ook als volwaardige laptop. Met dit loskoppelbare toetsenbord typ je verslagen voor school zoals je gewend bent. Gebruik je de Type Cover niet? Koppel hem los en gebruik de Surface Go als tablet.

Let op: De Surface Go wordt geleverd met Windows 10 in S modus. Het is mogelijk om éénmalig om te schakelen naar Windows 10. Windows 10 in S modus werkt alleen met programma's die in de Microsoft Store verkrijgbaar zijn. De accessoires Surface Type Cover, Surface Mobile Mouse en Surface Pen worden niet standaard meegeleverd.

Pluspunten van de Surface Go:

 • Klein en licht
 • Touchscreen
 • Optioneel loskoppelbare Type Cover
 • Camera aan voor- en achterkant

Surface Laptop

Vrouw tikt op touchscreen Surface Laptop.

De Surface laptops zien er opvallend uit, zo is de magnesium behuizing verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren en is het toetsenbord bekleed met de stof alcantara. Het geeft de laptop niet alleen een luxe uitstraling maar het voelt ook zacht aan. De Surface Laptop is de enige Microsoft laptop waarbij het toetsenbord niet loskoppelbaar is. Met een 13,5 inch scherm en gewicht van 1,25 kilogram neem je de laptop gemakkelijk mee naar werk of school. De laptops zijn verkrijgbaar met een Intel Core i5 of i7 processor. Zo heb je genoeg rekenkracht voor al je werk- of schoolprojecten als het bewerken van foto's en video's en het maken van verslagen en presentaties.

Let op: De Surface Go wordt geleverd met Windows 10 in S modus. Het is mogelijk om éénmalig om te schakelen naar Windows 10. Windows 10 in S modus werkt alleen met programma's die in de Microsoft Store verkrijgbaar zijn. De accessoires Surface Mobile Mouse en Surface Pen worden niet standaard meegeleverd.

Plusplunten van de Surface Laptop:

 • Bijzonder design
 • Stevige behuizing
 • Krachtige Intel Core i5 of i7 processor

Surface Pro

Vrouw gebruikt Surface Pro in auto.

De Surface Pro is de grote broer van de Surface Go. De Pro heeft groter en scherper scherm met een resolutie van 2736 x 1824 en je hebt keuze uit sterkere processoren. Net als bij de Surface Go is de aanschaf van een Type Cover nodig om hem te gebruiken als laptop. Wanneer je hem zonder toetsenbord gebruikt heb je een krachtige tablet. Kies je voor een Intel Core i5 of i7 processor dan heb je genoeg kracht voor het bewerken van foto's en video's.

Pluspunten van de Surface Pro:

 • Ruime keuze qua specificaties
 • Optioneel loskoppelbare Type Cover
 • Licht
 • Geschikt voor grafisch werk

Surface Book

Vrouw en man werken op Surface Books in kantoor.

Keuze uit krachtige Intel Core processors, krachtige NVIDIA GeForce videokaarten en keuze uit verschillende hoeveelheden opslagcapaciteit maken de Surface Books geschikt voor iedereen die zich bezighoudt met zwaar grafisch werk. De 15 inch uitvoering heeft een resolutie van 3240 x 2160 en de 13,5 inch een resolutie van 3000 x 2000. Foto's en video's bewerk je dus tot in detail. Deze 2-in-1 wordt in tegenstelling tot de Surface Go en Pro geleverd met een volwaardig toetsenbord. De videokaart zit in dit toetsenbord. Wanneer je de Suface Book als laptop gebruikt heb je dus veel grafische kracht om bijvoorbeeld snel video's te renderen.

Pluspunten van de Surface Book:

 • Geleverd met volwaardig loskoppelbaar toetsenbord
 • Geschikt voor zwaar grafisch werk
 • Keuze uit krachtige NVIDIA GeForce videokaarten
 • Hoge resolutie scherm


© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.352 beoordelingen