The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Jan

De voordelen van een zakelijke laptop

Naast consumenten laptops zijn er ook laptops specifiek ontworpen voor zakelijk gebruik. Gebruik jij jouw laptop op kantoor, als zzp'er of als je langs gaat bij een klant? Dan biedt een zakelijke laptop met Windows 10 Pro of Windows 11 Pro een aantal voordelen, zoals betere beveiliging en eenvoudig werken op afstand. Lees hier alles over de voordelen van een zakelijke laptop.

Voordelen zakelijke laptop

Een zakelijke laptop heeft een aantal voordelen. In dit artikel bespreken wij de volgende voordelen die een zakelijke laptop voor jou heeft:

  • Makkelijk toe te voegen aan een domein
  • Makkelijk te upgraden
  • Garantie uitbreidbaar
  • Data zijn goed beschermd
  • Bestand tegen een stootje
  • Profiteer van zakelijke korting

Voordelen van Windows Pro

Windows 10 Pro doos.

Laptop aan een zakelijk domein toevoegen

Via het domein heb je toegang tot randapparatuur als printers. De beheerder van het domein voert verder bijvoorbeeld simpel software updates uit voor alle apparaten.

Remote desktop

Met remote desktop maak je verbinding met je pc op kantoor en heb je toegang tot de bestanden op die andere computer. Handig als je een dagje thuiswerkt.

Encryptie van bestanden

Opgeslagen bestanden worden door Windows versleuteld, zodat ze niet zijn in te zien door onbevoegden.

Veel aansluitmogelijkheden

Aansluitingen drie laptops.

De technologische ontwikkelingen rond laptops gaan keihard en daar horen ook nieuwe soorten aansluitingen bij. De kans is alleen groot dat bij jou op kantoor nog niet overal de allernieuwste aansluitingen en stekkers aanwezig zijn. Een zakelijke laptop houdt daar rekening mee en beschikt vaak ook over oudere aansluitingen als VGA.

Een deel van de zakelijke notebooks is bovendien geschikt om in een docking station te klikken. Niet iedere laptop past op elke docking station, dus let daar goed op.

Uitbreidbare garantie

Bij zakelijke laptops is de garantie vaak uit te breiden met een zogenaamde care pack. Gaat je laptop kapot en heb je een onsite garantie? Dan komt er de volgende werkdag een monteur bij je langs op kantoor of thuis. Hij voert direct de reparatie uit of zorgt voor een vervangend model. Zo zit je nooit lang zonder laptop.

Databescherming

Dell en Lenovo laptop. TPM chip in hoek afbeelding.

TPM chip

De data die je bewaart op je harde schijf, wordt door de TPM chip versleuteld. Breekt iemand digitaal in op je laptop, dan heeft hij niets aan de bestanden, omdat ze niet leesbaar zijn. Steelt iemand je laptop en haalt hij de harde schijf eruit? Ook dan zijn de bestanden niet leesbaar, dankzij de TPM chip.

Vingerafdrukscanner naast toetsenbord omcirkeld op Yoga laptop.

Vingerafdruklezer

Je vingerafdruk is uniek en vormt daarom een ideaal wachtwoord. Leg je vinger op de vingerafdruklezer en log op die manier veilig en snel in. Extra voordeel is dat je geen inloggegevens meer hoeft te onthouden.

Bouwkwaliteit

HP en Lenovo laptops.

Stevig en morsbestendig

Een zakelijke laptop is bestand tegen een stootje. Valt 'ie van je bureau, ga je er per ongeluk op zitten of stoot je tegen de punt van een tafel; deze laptops kunnen er over het algemeen tegen.

Daarnaast vind je op notebooks voor zakelijk gebruik vaak ook een morsbestendig toetsenbord terug. Hierdoor zorgt een gemorste kop koffie van een onhandige collega niet meteen voor kortsluiting.

Lenovo en HP laptop.

Militair getest

Als je je écht geen zorgen wil maken over je laptop, dan kies je voor een laptop die militair getest is. Deze laptops hebben de meest extreme proeven doorstaan. Zo zijn ze bijvoorbeeld door het zand gesleept, door elkaar geschud en blootgesteld aan temperaturen die ver beneden het vriespunt liggen. Als je een laptop kiest die militair getest is, dan weet je zeker dat jouw laptop maximaal beschermd is terwijl je werkt op een buitenlocatie of industriële omgeving.

Tot slot

RAM werkgeheugen modules.

Makkelijk upgraden

Het werkgeheugen en de opslagcapaciteit uitbreiden is bij zakelijke laptops vaak vrij makkelijk. De onderkant van de laptop is open te maken, zodat het vervangen van een onderdeel geen ingewikkelde of tijdrovende klus is.

Juichende zakenman met Coolblue badge op colbert. Op zijn hoofd een headset.

Profiteer van zakelijke korting

Wil je een bestelling doen van minimaal 3 laptops of 2500 euro, neem dan contact op met onze zakelijke afdeling via 010-7421308 (NL) of 03 808 27 44 (BE). Een mail sturen kan ook, dat doe je naar zakelijk@coolblue.be/nl. Zo kom je in aanmerking voor een aantrekkelijke korting. En een complimentje van je baas.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 16.894 beoordelingen