The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jos

Alles over Windows 10 Pro

Je werkt al jaren op Windows 7 Pro en twijfelt om over te stappen op Windows 10 Pro. In dit artikel leg ik uit welke voordelen een overstap naar Windows 10 Pro biedt. Hieronder zet ik de 5 belangrijkste redenen om over te stappen op een rij.

BitLocker (To Go)

BitLocker is een encryptietool waarmee je jouw bestanden beveiligt. Het systeem versleutelt jouw harde schijf of usb sticks, waardoor je er vervolgens alleen met een wachtwoord toegang tot hebt. In Windows 7 Pro was het alleen mogelijk om mappen en bestanden te versleutelen en niet de gehele harde schijf of externe schijven. Deze feature in Windows 10 is dus erg handig als mensen met kwade bedoelingen toegang proberen te krijgen tot jouw laptop.

Remote Desktop

Met Remote Desktop (Extern Bureaublad in de Nederlandse versie) in Windows 10 Pro maak je via je laptop of computer op afstand verbinding met een computer binnen je netwerk. Wanneer je bijvoorbeeld een dag thuis werkt maak je verbinding met je computer op het kantoor. Zo heb je toegang tot alle programma's en bestanden om de thuis productief aan de slag te gaan. Andersom werkt het natuurlijk ook. Heb je bestanden van je computer thuis nodig? Dan maak je op je werk verbinding met je desktop of laptop thuis.

Windows Hello

Je data wil je goed beschermen. Dit kan met gecompliceerde wachtwoorden, maar ze allemaal onthouden is soms lastig. Dankzij Windows Hello is dit niet meer nodig. Je logt simpelweg in door je vinger op de vingerafdrukscanner te leggen of je gezicht voor de camera te houden. Bovendien is met Windows Hello inloggen tot wel 3 keer sneller dan via een wachtwoord. Niet alleen log je in op je laptop via Windows Hello, maar op applicaties en websites als Dropbox en OneDrive. Ook doe je veilig betalingen via Windows Hello.

Continuum

Een groot voordeel van Windows 10 Pro ten opzichte van Windows 7 Pro is het volledig aanpasbare start menu. Zo heb je snel toegang tot je belangrijkste applicaties en bestanden. Ook is het handig wanneer je bijvoorbeeld een 2-in-1 laptop gebruikt. Je scherm past zich dan automatisch aan wanneer je jouw apparaat aansluit op een keyboard. Het apparaat laat dan direct Windows 10 Pro zien zoals je gewend bent op een traditionele desktop.

Windows Update for Business

Met Windows Update for Business op Windows 10 Pro houd je updates voor alle apparaten binnen jouw netwerk in eigen hand. Zo zorg jij (of de IT afdeling) dat de nieuwste beveiligingsupdates op de apparaten van het bedrijf staan. Ook stel je in welke apparaten als eerste de updates ontvangen en welke later. Zo test je of er geen problemen ontstaan en alles soepel blijft verlopen. Daarnaast kan je er ook voor kiezen drivers niet te updaten. Bij Windows 7 Pro had je hier minder controle over en dit is dus een aanzienlijke verbeteringen om alle laptops en computers in jouw bedrijf goed te laten draaien.

Jos
Artikel van:
Jos
Laptopspecialist.

© 1999 - 2018 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 37.875 beoordelingen