The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Devon

Vlakscherm afzuigkap kopen: waar op letten?

Een vlakscherm afzuigkap werk je netjes weg in je keukenkastje en zie je alleen tijdens het koken. Het uitschuifbare scherm steekt uit onder je keukenkast en vangt alle kookdampen op. Wanneer je niet kookt, zit het scherm verstopt en gaat het mooi op in de rest van je keukendesign. In dit artikel leg ik je uit waar je op moet letten voor je een vlakscherm afzuigkap koopt.

Afzuigsysteem

Vlakscherm afzuigkap

Voor je een vlakscherm afzuigkap kiest, kijk je eerst naar het afvoersysteem in je woning. Het is belangrijk dat je nieuwe afzuigkap geschikt is voor jouw afvoersysteem. Je hebt de keuze uit een model met of zonder motor. Weet je niet zeker welke type je nodig hebt? Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze.

Maatvoering

Vlakscherm afzuigkap

Het is belangrijk dat je de nismaten opmeet van het keukenkastje waarin je de kap plaatst. Wanneer je dit niet doet, heb je kans dat de afzuigkap niet past. Meet de nisbreedte, -hoogte en -diepte op. Raadpleeg vervolgens de inbouwtekening op de productpagina. Zo weet je precies of het apparaat in je keuken past of niet

Automatische in- en uitschakeling

Inschakelen vlakscherm afzuigkap

De meeste vlakschermen zet je aan met de bedieningsknoppen op het apparaat. Er zijn echter ook afzuigkappen die automatisch in- en uitschakelen. Wanneer je het scherm naar je toe trekt, gaat de afzuigkap aan. Ben je klaar met koken? Duw het scherm terug en het apparaat schakelt vanzelf uit. Zo voorkom je onnodige energiekosten.

Installatie

Recirculatieset

Je vlakscherm afzuigkap monteer je in je keukenkastje. Gebruik het installatiemateriaal om alles netjes vast te zetten. Maak je gebruik van een luchtafvoersysteem? Bestel dan een luchtafvoerbuis met de juiste diameter om de kookdampen naar buiten af te voeren. Wanneer je het apparaat ombouwt tot recirculatie afzuigkap, waarbij frisse lucht opnieuw de kamer in blaast, heb je koolstoffilters of een recirculatieset nodig. Dit staat op de productpagina.

Raadpleeg altijd de montagehandleiding van de leverancier om het apparaat te installeren.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.773 beoordelingen