The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Nadie

De voordelen van een robotstofzuiger

Een robotstofzuiger is een handige hulp in het huishouden. Maar wat zijn precies de voordelen van deze hulp? Natuurlijk verschilt dit per model. De ene robotstofzuiger heeft meer mogelijkheden dan de ander. In dit artikel vertel ik je de grootste voordelen van een robotstofzuiger in het algemeen.

Als je niet thuis bent

Robotstofzuiger programmeren

Dit is misschien het grootste voordeel van de robotstofzuiger. Ondanks dat je het huis moet klaarmaken zodat de robotstofzuiger zo min mogelijk obstakels tegenkomt, is het niet nodig hier constant bij te blijven. Je doet dus met gemak even boodschappen of laat de robot stofzuigen als je op je werk zit. Nog fijner is het als je een robotstofzuiger kiest met programmeerfunctie. Hierbij stel je bijvoorbeeld voor de komende 7 dagen een schoonmaakschema in.

Minder stofzuigen

Robotstofzuiger voor erbij

Om met de deur in huis te vallen: de robotstofzuiger vervangt de reguliere stofzuiger niet. Vooral de basismodellen gebruik je als toevoeging zodat je het stofzuigen een keertje overslaat. Ook de meest uitgebreide modellen stofzuigen de lampenkappen en plinten niet, dus dit moet je zelf blijven doen. Maar over het algemeen haal je de reguliere stofzuiger een stuk minder vaak uit de kast als je een robotstofzuiger hebt rondrijden.

Onder meubels

Robotstofzuiger kan onder meubels

Stof lijkt vaak te liggen op plekken waar je met de stofzuiger lastig bij komt, onder de bank of het bed bijvoorbeeld. Een robotstofzuiger is een stuk platter dan de stofzuiger en komt hierdoor gemakkelijker onder alle meubels door. Let er hierbij wel op dat robotstofzuigers verschillen in hoogte. Zo zijn sommige robotstofzuigers 6 centimeter hoog en andere 14 centimeter. Wil je dat de robotstofzuiger onder meubels doorrijdt? Kijk dan goed naar de hoogte en kies hier de robot op uit.

Huisdieren

Robotstofzuiger en huisdieren

Heb je huisdieren, dan ben je bekend met rondslingerende honden- en kattenharen. Hoe vaak je ook stofzuigt, de volgende dag lijken de haren weer overal te liggen. Om niet elke dag zelf te moeten stofzuigen, is een robotstofzuiger een uitkomst. Let er hierbij wel op dat niet alle robotstofzuigers geschikt zijn voor dierenharen. Wil je meer advies over robotstofzuigers bij huisdieren, bekijk dan de adviespagina.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.771 beoordelingen