The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Robin

Hoe installeer je de Wacom Intuos tekentablet?

Jouw Intuos (Pro) is net bezorgd en je wilt hem het liefst zo snel mogelijk uitproberen. Maar voordat je dat kan gaan doen, moet je de tekentablet eerst klaarmaken voor gebruik. Maar hoe installeer je jouw Intuos (Pro) nou precies? Dit leggen we hieronder uit in 3 stappen.

Stap 1: Aan de slag met jouw Intuos (Pro)

Download driver
  • Gebruik de meegeleverde usb kabel om de tekentablet te verbinden met jouw computer.
  • Download en installeer de Wacom driver op jouw computer via de website van Wacom. Kies hierbij voor de versie die past bij het besturingssysteem dat je gebruikt (Windows of Mac).
  • Nu gebruik je de Wacom Intuos (Pro) tekentablet als een invoerapparaat voor jouw Windows of Mac besturingssysteem. Met de (Pro) Pen maak je ontwerpen en navigeer je op je computer.

Stap 2: Maak een Wacom ID aan

Wacom ID
  • Heb je al een account? Dan log je in met jouw bestaande inloggegevens.
  • Wanneer je nog geen account hebt, klik je achter 'Don't have an acccount yet?' op 'Click here'. Druk op de button 'Next'.
  • Vul jouw persoonlijke gegevens in en bedenk je een wachtwoord.
  • Na de activatie van de Inkspace Basic app heb je meteen toegang tot de Wacom Store om (gratis) software te downloaden.

Stap 3: Stel jouw Intuos (Pro) in

Instellingen

Creatieve tools als de ExpressKeys, Touch Ring (alleen voor Pro-variant) en kantelgevoeligheid van de (Pro) Pen stel je in zoals je zelf wilt.

  • Open het Wacom Desktop Center en selecteer 'Getting Started'. Nu doorloop je de 'Setup Wizard' en komen alle functies voorbij.

Ben je na de setup niet helemaal tevreden over de instellingen?

  • Onder het kopje Settings vind je de Touch Settings , Pen Settings, Pen Calibration, ExpressKey Settings en Touch Ring Settings (alleen voor Pro-variant) terug.

Touch Settings

Touch settings

Stel de touch functionaliteit van het scherm in. Hierbij geef je aan hoeveel vingers je gebruikt en op welke manier je swipet.

Pen settings

Pen settings

Pas de instellingen van jouw (Pro) Pen 2 aan. Kies uit de functies: Tip Feel, Tip Double Click en Tilt Sensitivity hier aan naar jouw wens.

ExpressKey Settings

ExpressKey Settings

Stel per knop een gewenste functie in. Bijvoorbeeld Radial Menu of een shortcut naar de Settings.

Touch Ring Settings (alleen voor Pro-variant)

Stel in hoe gevoelig de ring reageert op roteren en stel jouw gewenste functies voor de knoppen van de ring in. Dit doe je door op de button 'Keystroke' te klikken. Geef een titel aan de nieuwe toetsaanslag, typ jouw gewenste toetsencombinatie in het venster en druk vervolgens op 'OK'.

Installatie video Wacom Intuos Pro Paper

De nieuwe Intuos Pro is natuurlijk ook te verkrijgen in een Paper Edition. De installatie van deze editie heeft net wat meer stappen dan de standaard editie. In de installatie video wordt stap voor stap uitgelegd hoe je de Wacom Intuos Pro Paper installeert.

Begin met grafisch ontwerpen op de Intuos Pro

Nu de driver is geïnstalleerd, de ExpressKeys zijn ingesteld, de Wacom (Pro) pen is gekalibreerd en de creatieve software is geïnstalleerd via jouw Wacom ID, ben je klaar om aan de slag te gaan met de Intuos (Pro). Heb je tijdens de installatie toch nog vragen? Geen paniek! Wij helpen je graag. Neem contact op met onze klantenservice of loop binnen in één van onze winkels.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.319 beoordelingen