The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Iris

Wat bereid ik met de Airfryer?

Met een Airfryer bak je veel meer dan alleen friet en snacks. Wij inspireren je graag, zodat jouw Airfryer ook van pas komt wanneer je aan de slag gaat met andere recepten uit je favoriete kookboek.

Friet, snacks en aardappel

Airfryer met friet en kip

Friet in de Airfryer

Als je friet bakt in de Airfryer, kies dan bij voorkeur voor ovenfriet óf speciale Airfryer friet. Alle andere soorten kunnen ook, maar de ervaring leert dat deze vaak minder knapperig en eerder droog worden. Voor de afwisseling bak je ook zoete aardappel friet in je Airfryer.

gehaktballen op sla

Snacks in de Airfryer

Voor het bakken van goede Airfryer snacks zoals frikandellen, kroketten, hamburgers en bitterballen raden we je wel aan om alleen de variant voor de oven of Airfryer te gebruiken. Anders is de kans op bleke frikandellen of een bitterbal-plakkaat erg groot.

Airfryer met aardappel en groente

Aardappel in de Airfryer

In de Airfryer bak je aardappelkroketjes, aardappelschijfjes of krieltjes. Maar je bakt bijvoorbeeld ook zoete aardappel in je Airfryer. Of deze nu zelf gesneden, vers gekocht of diepgevroren zijn; het kan allemaal. Experimenteer wel even met de baktijd en temperatuur en voeg eventueel naar smaak wat olie toe.

Vlees, vis en groenten

vlees op bord

Vlees in de Airfryer

Eigenlijk zijn alle soorten vlees geschikt voor in je Airfryer. Kipspiesjes, gehaktballen, kippenpoten; je bakt het lekker sappig en gaar. Let wel op de temperatuur, want als je een dun stuk vlees te heet bakt wordt het snel droog. Grotere stukken vlees mogen niet te dicht tegen het verwarmingselement liggen. Het is niet per se nodig om olie te gebruiken tijdens het bakken van vlees, maar het zorgt wel voor een knapperig resultaat.

zalm in Airfryer

Vis in de Airfryer

Ook vis of schaaldieren maak je klaar in de hetelucht friteuse. Vooral gepaneerde vis wordt mooi krokant zonder dat je vet toevoegt. Leg een lekkere moot zalm in de Airfryer en marineer deze van tevoren voor extra smaak én een lekker knapperig korstje. Schaaldieren zoals garnalen of langoustines lenen zich net zo goed voor bereiding in de Airfryer.

groente op bord

Groenten in de Airfryer

Groenten rooster je heel gemakkelijk in je Airfryer. Gebruik stevige groenten zoals bijvoorbeeld aubergine, wortel, pompoen, paprika of courgette. Snijd deze in grove stukken en maak ze aan met olie en eventueel wat zout of kruiden voor je ze in de Airfryer doet.

Gebak, oliebollen en broodjes

muffins in Airfryer

Cake of taart bakken in de Airfryer

Ook voor bakrecepten staat de Airfryer paraat. Zo bak je er een cake in, maar ook een taart of een plaatkoek. Houd er wel rekening mee dat de Airfryer kleiner is dan een gewone heteluchtoven. Een appeltaart voor 12 personen bakken wordt dus lastig. Hetzelfde geldt voor koekjes bakken. Dat kan prima, er is alleen weinig ruimte voor veel koekjes tegelijk.

eieren en croissantjes in Airfryer bak

Broodjes afbakken de Airfryer

Wil je alleen iets afbakken, zoals pistoletjes of croissants? Ook dat doet de Airfryer voor je. Zo geniet je in het weekend van een heerlijk vers ontbijt. Alleen producten opwarmen is ook een mogelijkheid, mits je de temperatuur niet te hoog instelt. Zo lijkt het net of je ragout- of saucijzenbroodje rechtstreeks van de warme bakker komt.

oliebollen op bord met champagne

Oliebollen in de Airfryer

Zelfs oliebollen bakken behoort tot de mogelijkheden. Hiervoor gebruik je een oliebollenmix geschikt voor de oven. Zorg dat je een recept gebruikt voor het maken van oliebollendeeg in je Airfryer. Het deeg mag namelijk niet te slap zijn. Spray de oliebollen in met olie en bak ze af in de Airfryer. Zo maak je tijdens de feestdagen lekkere én meer gezonde oliebollen.

App met Airfryer recepten

Gebruik de special Tefal of Philips app voor recepten die je maakt in jouw Airfryer. De mogelijkheden zijn eindeloos; kies uit zoete of hartige snacks, of zelfs volledige maatlijden.

  • Philips Airfryer recepten app: NutriU
  • Tefal Airfryer recepten app: ActiFry

Automatische bakprogramma's

Vind je het onhandig om zelf de geschikte temperatuur en tijd per gerecht in te stellen? Dan is een Airfryer met automatische bakprogramma's een goede keuze. Hiermee schakel je met 1 druk op de knop het juiste bakprogramma in voor bijvoorbeeld het grillen van kip of het bakken van muffins.

Welke bakaccessoires heb ik nodig?

Om taarten, cakes of muffins te bakken heb je specifieke Airfryer accessoires nodig. Om een volledige maaltijd in één keer te bereiden komt een kookrekje van pas. Philips biedt veel keuze in bakaccessoires, maar je hebt ze ook van andere merken. Let er wel op dat de accessoires geschikt zijn voor jouw merk en formaat Airfryer.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.572 beoordelingen