The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Dorieke

Hoe kies je een airfryer?

Er zijn veel verschillende airfryers. Je hebt grote en kleine varianten met verschillende frituur technologieën voor een knapperig resultaat. Naast friet en snacks bereid je ook andere gerechten in een airfryer. Wat de mogelijkheden zijn, hangt af van de uitbreidingsmogelijkheden van de friteuse. In dit artikel nemen we de verschillen met je door, zodat jij de juiste airfryer kiest.

Airfryer kiezen

airfryer met groenten, taart, vlees, friet

Alle airfryers bakken friet, snacks en andere bereidingen met hete lucht. Toch zijn er veel verschillende soorten verkrijgbaar. Vraag jezelf het volgende af bij het kiezen van een airfryer.

  • Voor hoeveel personen gebruik je de airfryer?
  • Welke baktechnologie wil je?
  • Wil je automatische programma's?
  • Wat wil je bereiden?

Hoe groot is jouw huishouden?

Tefal airfryer met friet, kip en muffins

Kleine airfryers

Heb jij een klein huishouden met een samenstelling van zo’n 2 tot 3 personen? Dan is een kleine airfryer met een laadvermogen van 0,6 tot aan 1 kilogram groot genoeg. Ben je met 4 personen? Dan bak je met een airfryer van 1 kilogram slechts een bescheiden portie friet. Wil je ook nog voor iedereen snacks bij je frietjes bakken? Dan doe je dat in 2 rondes.

  • Neemt minder ruimte in beslag op je aanrecht en in je keukenkastje.
Philips airfryer met friet, kip en groenten

Grote airfryers

Wil je in één keer een grote hoeveelheid friet en snacks bakken, voor zo’n 4 tot 6 personen? Dan kom je al snel uit bij een airfryer met een laadvermogen van 1 tot 1,5 kilogram. In zo'n grote airfryer maak je ook een volledige maaltijd, zoals bijvoorbeeld een stuk vis, groenten en aardappeltjes. Ook is een grotere airfryer geschikt voor het bakken van een taart.

  • Voor volledige maaltijden en grote hoeveelheden.
  • Geschikt voor grotere baksels.

Welke baktechnologie kies je?

airfryermandje met friet

3D Air Pulse technologie (Tefal)

Tefal gebruikt de 3D Air Pulse technologie. Hierbij is de toevoeging van één eetlepel olie voldoende om jouw snacks te bakken. Na een korte opwarmtijd is de airfryer klaar voor gebruik. Het verwarmingselement boven in de pan zorgt samen met een hete luchtstroom dat jouw gerecht snel en gelijkmatig gaart.

airfryer bak lekt uit in klein glas

RapidAir technologie (Philips)

Sommige Philips Airfryers hebben de RapidAir technologie. Bij deze technologie is er slechts één eetlepel olie nodig om snacks te bakken. De hete lucht wordt van bovenaf de pan in geblazen. De propeller bovenin duwt de lucht door de dubbele wand van de pan naar de bodem. Het stervormige element op de bodem van de pan verdeelt de lucht vervolgens gelijkmatig door de pan. Hierdoor gaart het gerecht gelijkmatig en bak je frietjes rondom knapperig.

Philips airfryer met klein glaasje vet

TurboStar technologie (Philips)

Philips doet er met de TurboStar technologie nog een schepje bovenop. Al het vet dat vrijkomt tijdens het frituren of grillen wordt direct afgevoerd en komt onder in de pan terecht. Zo snack je nóg gezonder. Met de TurboStar technologie is voorverwarmen niet meer nodig. Dit komt omdat het verwarmingselement en de motor meer kracht bevatten. Net zoals bij de RapidAir technologie cirkelt de hete lucht door de pan voor een gelijkmatige garing en een knapperig resultaat.

Wil je automatische bakprogramma's?

Bakprogramma airfryer

Bij sommige airfryers stel je zelf de temperatuur en baktijd in. Maar er zijn ook airfryers met automatische programma's. Hierbij zijn de temperatuur en baktijd al ingesteld, zodat jij met één druk op de knop de juiste instellingen hebt. Handig, want zo hoef je hier niet meer zelf over na te denken.

Wat ga je bereiden?

airfryer met friet, kroket en taart

Maak je graag uiteenlopende gerechten met je airfryer? Dan heb je hier de juiste accessoires voor nodig. Denk aan bakvormen voor taarten en muffins. Of een bakrooster waarmee je een een dubbele laag creëert in de pan. Zo bak je vlees én aardappeltjes tegelijk.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.574 beoordelingen