Wat is een airfryer?
Zo werkt een airfryer
Een airfryer warmt lucht op tot aan een temperatuur van zo’n 200 °C. De hete lucht draait constant rond door de pan. Zo gaar je gerechten gelijkmatig en rondom. Hierdoor worden frietjes aan alle kanten even gaar en ontstaat er een knapperig korstje. Afhankelijk van het gerecht dat je maakt, stel je via het bedienigspaneel de temperatuur en baktijd in. Bij sommige airfryers kies je gemakkelijk voor een specifiek bakprogramma, bijvoorbeeld voor het grillen van kip. Deze opties verschillen per merk en type airfryer.
De voordelen van een airfryer
Het belangrijkste voordeel is dat je geen frituurolie of frituurvet nodig hebt voor het bereiden van snacks. Dat maakt friet en kroketten uit een airfryer minder vet en dus gezonder. Naast het frituren van snacks, grill je ook kippenpoten of groenten en bak je zelfs muffins. Het garen met hete lucht gaat snel en tijdens het bakken heb je geen last van frituurdampen. Een airfryer is veilig in gebruik, omdat er geen frituurspetters uit de pan kunnen springen. Zonder aangekoekt frituurvet is de uitneembare binnenpan gemakkelijk te reinigen.
- Gezond frituren met hete lucht
- Ook geschikt voor bakken, grillen en braden
- Geen frituurdampen
- Gemakkelijker te reinigen
- Veilig in gebruik
Airfryer versus frituurpan
Zoek je een nieuwe friteuse, maar vind je het lastig om te kiezen tussen een airfryer of frituurpan? Bekijk dan snel dit artikel en kom precies te weten wat de verschillen zijn.