The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Rowan

Wat betekent het energielabel van je wijnklimaatkast?

Vanaf 1 maart 2021 krijgen alle wijnklimaatkasten een vernieuwd energielabel. Dit energielabel krijg je altijd meegeleverd bij de aanschaf van het apparaat. Het label vertelt je belangrijke basis informatie over het energieverbruik van je wijnklimaatkast. Ook zie je hier bijvoorbeeld de capaciteit, het geluidsniveau en de QR code. Lees in dit artikel alles over het energielabel van je wijnklimaatkast.

Onderdelen op het energielabel

Op het energielabel van een wijnklimaatkast staan de volgende onderdelen:

  • QR-code
  • Energieklasse
  • Energieverbruik
  • Capaciteit
  • Geluidsniveau

We lichten de onderdelen in dit artikel verder uit.

QR code

QR code wijnklimaatkast

Rechtsboven in het energielabel van je wijnklimaatkast vind je een scanbare QR code. Wanneer je deze met je telefoon scant, stuurt je smartphone je door naar een website van de EU. Op deze website vind je alle basisinformatie over jouw apparaat, samen met allerlei extra productinformatie. Zo zie je iedere productspecificatie én allerlei testrapporten en technische informatie over het energieverbruik van je wijnklimaatkast.

Energieklasse

Energieklasse wijnklimaatkast

De energie efficiëntie van je wijnklimaatkast staat op het abel aangegeven met een energieklasse. De energieklassen lopen van A tot en met G. Hoe dichter de klasse van je apparaat bij de A zit, hoe beter dit is voor het energieverbruik en je energierekening. Als het label een D klasse of lager aangeeft, werkt het apparaat niet energiezuinig.

Energieverbruik

Energieverbruik wijnklimaatkast

Naast de energieklasse op het label zie je ook het energieverbruik van de wijnklimaatkast. Dit is het verbruik per jaar, aangegeven in kilowattuur. Om te berekenen hoeveel het apparaat per jaar kost, vermenigvuldig je het aantal kilowatturen met € 0,23.

Capaciteit

Capaciteit wijnklimaatkast

Het energielabel toont niet enkel energie gerelateerde informatie. Je vindt hier ook de capaciteit van je wijnklimaatkast. Zo staat er op het label aangegeven hoeveel flessen er in de koelautomaat passen. Hierdoor weet je precies of je je wijncollectie nog een beetje kunt uitbreiden.

Geluidsniveau

Geluidsniveau wijnklimaatkast

Als laatste vind je op het energielabel ook het geluidsniveau van de wijnklimaatkast. Zo weet je precies waar je deze het best kunt neerzetten. Staat de koeler in een open ruimte, zoals je woonkamer? Dan is een stil apparaat van onder de 38 decibel prettig. Staat hij in een dichte keuken of kelder? Dan kies je ook voor een luider geluidsniveau van meer dan 41 decibel.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.793 beoordelingen